17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStefan Popescu Bejat va fi noul prefect de Gorj

Stefan Popescu Bejat va fi noul prefect de Gorj

Potrivit bursei zvonurilor, echipa probabila care va fi numita la conducerea Prefecturii Gorj va fi formata din Stefan Popescu Bejat, in postul de prefect, si de Virgil Dragusin, in scaunul de subprefect. Daca numirea lui Bejat este oarecum asteptata, nominalizarea lui Dragusin constituie o surprinza de proportii. Virgil Dragusin este simplu membru in PNL, neavind nici o functie de conducere, dupa ce in urma cu aproape doua saptamini a fost inlaturat din Comitetul interimar de conducere al partidului, unde detinea postul de vicepresedinte. Acesta lucreaza ca auditor la Directia Agricola Gorj. Mai mult decit atit, Dragusin este unul dintre liberalii care il contesta pe Dan Ilie Morega, presedintele interimar al PNL Gorj, pentru ca ar fi adus prejudicii imaginii partidului, fiind un fost activist comunist. Conform unor surse din interiorul Aliantei D.A., Dragusin este sustinut de Cristian Boureanu, membru al Biroului executiv central al PNL si presedintele organizatiei de tineret a partidului. „M-ar bucura sa fiu numit in functia de subprefect. Nu stiu nimic. Este posibil sa figurez intr-o baza de date. Imi mentin pozitia pe care am avut-o fata de Dan Ilie Morega. Daca sint nominalizat pentru functia de prefect, atunci propunerea nu vine din partea acestuia. Daca mi se acorda aceasta responsabilitate, eu o primesc“.

Stefan Popescu Bejat ocupa functia de presedinte al PD Gorj, lasat liber dupa plecarea lui Manta la PUR. Acesta a fost presedintele Consiliului Judetean Gorj si deputat in doua mandate, pina in 2004. Nici acesta nu stia ca are cele mai mari sanse sa fie numit in postul de prefect.

Scaunul prefectului este al consiliului judetean

Scaunul prefectului este de fapt al Consiliului Judetean Gorj. Prefectul de Gorj Mugurel Surupaceanu, care este pe picior de plecare, a spus ca scaunul pe care a stat timp de opt luni i-a fost facut cadou de presedintele consiliului judetean, Ion Calinoiu, atunci cind a fost instalat in functie, iar viitorul prefect va trebui sa-si aduca si scaun: „Scaunul nu va ramine aici. Mi l-a facut cadou Calinoiu si nu cred ca va ramine aici“. Surupaceanu spune ca nu se va intoarce la afacerile pe care le-a lasat in seama apropiatilor. „O sa predau in invatamintul universitar. Sint doctorand in Stiinte Economice al Universitatii din Craiova si masterand in administratie publica. Vreau sa ramin in politica. Sint vicepresedintele PSD Gorj“, a spus Surupaceanu. Acesta a adaugat ca ii lasa viitorului prefect un autoturism nou, achizitionat in urma cu doua saptamini, cinci calculatoare performante, centrala telefonica si sali de sedinta dotate cu aparate de aer conditionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS