16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn schizofrenic isi bate mama cu bestialitate

Un schizofrenic isi bate mama cu bestialitate

O femeie de 62 de ani este batuta, de mai bine de zece ani, de fiul sau, care sufera de schizofrenie paranoica. Chiar daca de cele mai multe ori ajungea in spital, mama si-a iertat de fiecare data fiul. Dar ultima data, acesta a fost atit de violent, incit a fost nevoie de interventia politiei pentru ca femeia sa fie scoasa din miinile lui si dusa la spital. Acum, ea este hotarita sa-si dea fiul in judecata si, daca se va putea, sa-l interneze intr-un azil.

Ana Tincu, de 62 de ani, locuieste impreuna cu sotul si fiul lor, de 36 de ani, intr-o casa din Rimnicu Vilcea. De 12 ani, fiul ei, Florin, o bate atit pe ea, cit si pe tatal lui, care este grav bolnav. Femeia spune ca baiatul ei nu a fost asa intotdeauna, simptomele bolii incepind sa apara in anul 1992. „S-a casatorit de tinar si are o fetita de 11 ani, dar dupa foarte putin timp s-a despartit, chiar inainte sa se imbolnaveasca. Din 1992 a inceput sa fie agitat, ne injura, ne facea in toate felurile si ne striga sa ne ducem la azil“, a spus Ana Tincu. La scurt timp dupa ce Florin s-a despartit de sotie si a aflat ca sufera de schizofrenie, a inceput sa care din casa lucruri, pe care le dadea pentru cafea si bautura. „Ajunsese foarte rau. Pleca de acasa cu zilele, cersea prin piata si dormea prin cimitire. Dupa o saptamina, ma trezeam cu el acasa, cu o ceata de boschetari dupa el, si le dadeam la toti sa manince. M-am zbatut si, dupa mai multe discutii pe care le-am avut cu el, am reusit sa il conving sa nu mai plece. Eu il ingrijeam si, pentru ca era aproape mort, ii faceam baie ca la un copil mic. Drept rasplata primesc pumni“, a povestit femeia. Florin a lucrat citiva ani la o firma de incaltaminte si pentru ca este bolnav psihic de gradul I are o pensie de 1,8 milioane de lei.

Strinsa de git si lovita cu pumnii

Florin si-a batut parintii in mai multe rinduri, dar de fiecare data acestia l-au iertat, pentru ca este bolnav. Dar marti, dupa lasarea serii, Florin a batut-o pe mama lui atit de rau, incit a fost nevoie de interventia politiei. Ana spune ca baiatul a plecat pina la un vecin, iar ea, vazind ca intirzie, s-a dus sa il ia acasa. L-a gasit pe Florin bind cafea, cu toate ca nu are voie sa consume asa ceva. Femeia i-a spus ca nu e bine ce face si l-a luat cu ea. Dupa ce au ajuns acasa, Florin i-a cerut mamei sa ii dea bautura. Ana i-a povestit una, alta si acesta a uitat de bautura, dar si-a facut o cana mare de cafea. „In timp ce eu incercam sa ii explic ca nu are voie sa bea cafea si il rugam sa o arunce, i-a cazut cana si s-a spart, moment in care i-a venit nebunia. A inceput sa urle, sa ma stringa cu miinile de git si a vrut imi dea foc de la aragazul aprins. Dupa aceea m-a lovit cu pumnii peste fata, in spate, pe unde a nimerit. Mi-a dat drumul si a luat televizorul, pe care a vrut sa il sparga, timp in care am reusit sa chem politia, care a venit si l-a amendat cu 2,5 milioane de lei“, a mai spus Ana. Femeia a mai fost batuta crunt de copilul ei in alte doua rinduri, dar niciodata nu s-a gindit sa il dezmosteneasca sau sa il interneze in spital.

„Ne omoara, nu se mai poate“

Cu ochii negri si cu fata plina de vinatai, Ana s-a prezentat la Sectia de medicina legala din cadrul Spitalului Judetean Vilcea, unde si-a scos certificat medico-legal si a primit zece zile de ingrijiri. „L-am iertat de sute de ori, dar nu mai pot! Eu il spal, ii gatesc, ii dau medicamentele la timp, iar el ma joaca in picioare. Acum ma duc in audienta la presedinta tribunalului, pentru ca vreau sa il dau in judecata, ca sa nu mai aiba dreptul la mostenire, si sa il pot interna intr-un azil, undeva, pentru ca ne omoara. Nu se mai poate!“, a precizat Ana Tincu. Femeia spune ca mai are o fata, care este casatorita si are doi copii, dar nu se poate muta la ea.

Si-a batut tatal, care este bolnav, la pat

Sotul Anei are 65 de ani si este foarte bolnav, iar de trei saptamani nu se mai poate ridica din pat. Chiar daca omul este neputincios, nu a scapat nici el de furia pumnilor lui Florin. „In urma cu 20 de ani, sotului i-a aparut o boala foarte rara de piele, nevindecabila, care se amelioreaza doar cu ajutorul unor ceaiuri. De atunci, in fiecare luna se duce la Bucuresti, de unde cumpara cite o suta de grame de ceaiuri, care costa 400.000 de lei“, a mai spus Ana. Pentru ca boala s-a agravat in ultima perioada, omul a cazut la pat si Ana i-a luat trimitere, sa-l duca la doctori la Bucuresti. „De dimineata trebuia sa plecam la Bucuresti, dar daca baiatul m-a batut aseara, nu am mai mers. Cum sa ma duc asa, in halul asta?“, a precizat, plingind, femeia. Ana este foarte necajita si doreste sa isi salveze sotul, care a avut atitea probleme de sanatate, incit nici nu mai stie de ce anume sufera, iar pe Florin vrea sa il interneze intr-un azil. Femeia spune ca se lupta singura sa isi rezolve problemele, pentru ca nimeni nu o ajuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS