22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin 2005, dezbateri publice in fiecare cartier

Din 2005, dezbateri publice in fiecare cartier

Pentru a dovedi ca le pasa intr-adevar de cetatenii Craiovei, reprezentantii municipalitatii intentioneaza sa organizeze din 2005 dezbateri publice cu cetatenii, in fiecare cartier. Dupa ce in urma cu doua saptamini cei interesati de viitorul orasului si-au putut exprima parerea in legatura cu citeva probleme, edilii urmaresc sa dezvolte aceasta initiativa. Desi atunci nici una dintre propuneri nu a afectat adoptarea bugetului pe anul viitor, primaria incearca pe viitor sa realizeze o deschidere mai mare catre cetateni. Cei care se vor ocupa cu organizarea acestor intilniri vor fi probabil membrii Comitetului Consultativ Cetatenesc, care au drept atributii crearea unei legaturi intre craioveni si autoritatile locale. Cele 27 de zone in care este impartit orasul urmeaza a fi administrate de reprezentantii in teritoriu ai primariei.

„Cei care fac parte din comitet au demonstrat pina acum ca sint capabili sa indeplineasca atributiile care le revin. Un prim obstacol pe care au fost nevoiti sa il depaseasca a fost mobilizarea craiovenilor la dezbaterea publica, reusind sa ii determine pe oameni sa se implice“, a precizat Elvira Stancu, sef Serviciu Relatii cu Publicul din cadrul Primariei Craiova.

Prea multi bani pentru salariile functionarilor

In 2004, conform unui sondaj realizat de municipalitate, craiovenii au fost nemultumiti de lucrarile de modernizare a spitalelor, considerind ca unitatile sanitare se afla in stare deplorabila si ca ar fi nevoie de mai multi bani alocati de la bugetul local. Nici tinerii nu au fost uitati, locuintele pentru acestia reprezentind, de asemenea, un motiv de ingrijorare pentru cetateni. Desi autoritatile locale au declarat ca la anul vor achizitiona mai multe case pentru acestia, promisiunile nu ii incalzesc prea mult pe oameni.

„O sa se bata si in 2005 pe citeva apartamente sute de tineri. In loc sa isi cumpere masini si telefoane, cei de la primarie ar trebui sa stringa bani sa le ofere copiilor un viitor mai bun. Guvernul nu va da prea mult pentru construirea de locuinte, autoritatile locale fiind obligate, moral, sa ii ajute“, a spus o craioveanca.

Printre domeniile care nu reprezinta un interes prea mare pentru populatie, din punct de vedere al investitiilor, se situeaza si modernizarea zonei centrale sau reabilitarea liniei de tramvai. La polul opus, acestia ar taia bucurosi din salariile functionarilor publici, din fondurile destinate transportului public sau iluminatului public. Asistenta sociala provoaca din nou nemultumiri in rindul platitorilor de taxe, care considera ca majoritatea celor care primesc ajutorul social sint reprezentantii etniei romilor si din acest motiv nu ar mai trebui alocati foarte multi bani.

De asemenea, craiovenii solicita si urmarirea indeaproape a modului in care sint prestate zilele obligatorii de munca de cei care beneficiaza de Legea nr. 416/2001. Curatenia orasului ii ingrijoreaza insa in continuare pe craioveni, care sint rezervati in ceea ce priveste diminuarea fondurilor pentru acest serviciu. Majoritatea propunerilor venite din partea cetatenilor urmeaza insa sa fie analizate in 2005 si rezolvate, daca exista posibilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS