16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Un Craciun dulce

Multe gospodine au renuntat, in aceste zile, sa roboteasca in bucatarie, preparind dulciuri cu care sa-i rasfete pe cei dragi si pe oaspeti. Cistigate au iesit din acest „joc“ patiseriile si cofetariile, ale caror vinzari au crescut din nou, ca si anul trecut de Craciun.

Dat fiind ca tot mai multe gospodine lasa deoparte mixerul, facaletul sau robotul de bucatarie, dind orele petrecute in bucatarie pentru prepararea prajiturilor de Craciun pe ore de odihna si de rasfat la coafor, cofetarii craioveni s-au gindit sa le vina in ajutor cu tot felul de idei „dulci“. Asa se face ca, de ceva timp, ei s-au gindit sa transforme galantarul cofetariei intr-un veritabil parc de Craciun. Din oferta nu lipsesc prajiturile de casa, torturile sub forma de bradut, prajiturile Mos Craciun, tortul „om de zapada“ sau torturile din ciocolata cu braduti si mosi.

Craciunitele bat recordurile

Daca micutii prefera sa guste dintr-un tort pe care stau frumosi asezati oamenii de zapada sau Mosi Craciun si renii, parintii lor si tinerii prefera pentru petrecerile de Craciun un desert mai putin obisnuit: tortul Craciunita. O domnisoara sexy din care sa poti gusta fara ca iubita sa-ti arunce ocheade, este ideal pentru barbati. Chiar si reprezentantii sexului masculin, care nu se dau in vint dupa dulciuri, se simt ispititi de un astfel de desert. „Organizam o petrecere de Craciun si ne-am gindit sa inlocuim clasicul tort cu unul ceva mai special si totodata ispititor. Imaginea unei Craciunite pe un tort este o idee minunata. In plus poti gusta linistit din domnisoara sexy, fara a naste gelozie“, a marturisit Costi Radulescu, un tinar de 25 de ani din Craiova. Pe de alta parte si cofetarii sint multumiti si se felicita pentru idee. „Brazi, Mosi Craciun sau oameni de zapada am mai facut si-n anii trecuti. Au avut succes, dar ideea cu Craciunita a batut toate recordurile. Este o persoana cautata adesea de barbati, asa ca noi ne-am gindit sa le face si lor o bucurie. Mai mult, un asemenea desert nu poate fi refuzat de nimeni“, a declarat cofetarul Mariana Negulescu.

Prajiturile de patiserie, salvarea gospodinelor

Guvernate de motoul „Mai putin timp pierdut si efort“, tot mai multe craiovence aleg sa puna pe masa de Craciun produse de patiserie, caci munca depusa pentru realizarea unei fripturi, a cirnatilor, caltabosilor sau tobei le-a rapit toata energia. Atunci dau fuga la laboratoarele de patiserie pentru a se salva si a le pregati celor dragi nu numai un Craciun traditional, ci si unul dulce. Oferta este foarte bogata, asa ca pentru numai 160.000 de lei kilogramul, fiecare craioveanca poate achizitiona prajituri de casa. Diferenta nu va fi usor sesizabila atit de oaspeti, cit si de cei dragi, asa ca doamnele si domnisoarele pot poza fara grija in cea mai buna gospodina a anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS