15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal intre profesorii gorjeni

Scandal intre profesorii gorjeni

Cadrele didactice din judetul Gorj, care fac parte din doua organizatii sindicale, se acuza reciproc de incalcarea legii. Conducerea Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamint (UJSLI), filiala Gorj, acuza conducerea Sindicatului Liber din Invatamint (SLI) Tirgu Jiu ca vrea sa scindeze miscarea sindicala. Vasile Mija, presedintele UJSLI Gorj, a spus: „Domnul Cilniceanu se ocupa de intrigi, de speculatii. Sustrage documente de la noi, pentru ca a fost prim-vice’ la noi. S-ar putea sa cer in mod oficial sa fim informati daca au fost colaboratori ai Securitatii. Nu stiu daca au fost sau nu, dar pot sa cer oficial sa ma lamuresc si eu, si colegii mei. Deocamdata avem in vedere doua persoane. Ei au mai incercat sa sparga acest sindicat. Vor sa se desprinda de noi si sa se afilieze la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint. Umbla prin scoli cu tot felul de tabele pentru a obtine semnaturi de la profesori“. Vasile Mija spune ca scandalul a inceput dupa ce Gheorghe Cilniceanu nu a mai fost ales vicepresedintele UJSLI, pentru ca este la pensie si nu mai putea sa faca parte dintr-o structura sindicala. UJSLI numara peste 5.500 de membri.

Polita de asigurare pe viata pe numele liderului de sindicat

De partea cealalta, conducerea SLI Tirgu Jiu il acuza pe Mija ca a incheiat o polita de asigurare pe viata pe numele lui pentru care membrii de sindicat ii platesc lunar 4,8 milioane de lei. Vasile Mija spune ca polita este perfect legala: „Polita a fost facuta pentru risc managerial. Este un produs nou. Nu beneficiaza Mija, ci liderul de sindicat, care acum sint eu. Beneficiarul politei este UJSLI. Nu este deloc ilegal. Contractantul este Uniunea, si nu Mija, iar beneficiarul UJSLI. Eu nu am primit nici un leu“. Mai mult decit atit, Mija spune ca a primit amenintari la adresa vietii sale: „Am fost amenintat ca voi fi impuscat. Si am si martori. Au venit acasa, la fiica mea, si au intrebat-o unde sint. I-au spus sa nu plec in vreo delegatie. Am mai fost avertizat de soferul de la BTT, care mi-a spus ca a surprins o convorbire telefonica in care se discuta despre un posibil atac asupra mea. Nu stiu cine avea vreun interes“.

Gheorghe Cilniceanu, presedintele SLI Tirgu Jiu, respinge toate acuzatiile care i se aduc: „Am fost ales presedinte al organizatiei municipale din 11 candidati. Este perfect legal sa ocup aceasta functie, pentru ca in statutul nostru se spune ca acela care isi plateste cotizatia, chiar daca a iesit la pensie, se bucura de toate drepturile. Organizatia municipala reprezinta in jur de 2.100 de oameni si ne afiliem direct la FSLI“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS