13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristul-kamikaze s-a infipt intr-un transportor blindat

Taximetristul-kamikaze s-a infipt intr-un transportor blindat

Un taximetrist a intrat in plin cu autoturismul ieri-dimineata intr-o coloana militara. In ciuda impactului deosebit de violent cu unul dintre transportoarele blindate, taximetristul a scapat ca prin minune fara nici o zgirietura.

Un taxi al firmei craiovene PML a oprit ieri-dimineata o coloana militara care se indrepta spre cimpul de instructie, intrind cu autoturismul intr-unul dintre TAB-urile care se deplasau in coloana prin intersectia de la Facultatea de Medicina (veche).

In jurul orei 8.30, o coloana a Unitatii Militare de Transmisiuni de pe strada Caracal se deplasa spre poligonul de instructie de la Balta Verde. In fruntea coloanei – formata din doua camioane de trupe si patru transportoare blindate (TAB-uri) – se afla un Aro al Politiei Militare care circula cu sirena si girofarul in functiune, pentru a atrage atentia soferilor.

In intersectia de la Facultatea de Medicina Craiova, pe bulevardul Mures, indrumatorii de trafic ai Politiei Militare au oprit circulatia, pentru a permite coloanei militare sa traverseze intersectia. Circulatia a fost intrerupta, bineinteles, si dinspre Parcul Romanescu, masinile oprind pe primele doua benzi ale drumului. Pe cea de-a treia banda a aparut insa cu viteza un taxi, care a ignorat toate avertismentele si s-a infipt direct in penultimul TAB din coloana care traversa in acel moment intersectia. In urma impactului deosebit de violent cu una din rotile de pe partea stinga a TAB-ului – care nici macar nu s-a clintit – autoturismul Tico al firmei PML a fost grav avariat. In schimb, soferul acestuia, Petre Tuta, de 26 de ani, din Craiova, desi din cauza socului a nimerit cu capul in parbrizul autoturismului, s-a ales doar cu o usoara durere de frunte.

Taximetristul a sustinut in fata politistilor ca nu a observat coloana militara si nici pe indrumatorii de circulatie, chiar daca prin intersectie trecusera deja patru dintre vehiculele armatei.

Conducatorul TAB-ului, plt. Daniel Draghici, de 30 de ani, precum si ceilalti militari aflati in vehiculul militar implicat in coliziune – inclusiv militarul de pe turela – sustin ca nu au simtit impactul cu autoturismul Tico, desi acesta din urma s-a facut praf.

Din primele cercetari ale politiei, rezulta ca vinovat de producerea accidentului ar fi taximetristul, care avea obligatia sa dea prioritate coloanei militare aflate in misiune, indiferent de culoarea semaforului electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS