16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scandal in PNL Gorj

Cei patru liberali gorjeni sanctionati prin excludere sau suspendare de conducerea partidului au depus o contestatie impotriva acestor masuri.

Acestia au semnat un comunicat prin care cereau excluderea din partid a lui Dan Ilie Morega, presedintele Comitetului interimar de conducere a PNL Gorj, considerat responsabil pentru pierderea alegerilor parlamentare in Gorj. Pe 15 decembrie, Morega a intrunit comitetul interimar si a decis excluderea din partid a lui Aurel Popescu si Dorel Chiritescu, presedintele Biroului organizatiei municipale, si suspendarea pe sase luni a lui Onisifor Olaru si Nicolae Davitoiu.

Cei patru au formulat o contestatie impotriva acestei decizii, pe care o considera nestatutara, intrarea in PNL a lui Dan Ilie Morega nefiind validata de Biroul Teritorial, pentru ca acesta nu a depus cerere de adeziune.

Cei patru liberali il acuza pe Morega ca este un fost activist comunist care se foloseste de PNL ca sa ajunga in fruntea judetului. „In sedinta in care s-a luat decizia de sanctionare a noastra s-a mai hotarit ca Dan Ilie Morega sa fie propus de PNL Gorj pentru functia de prefect.

Este o grava problema revenirea acestor activisti comunisti in activitatea politica. Morega doreste sa fie prefect liberal al judetului Gorj la 15 ani de la revolutie.

Daca se intimpla acest lucru inseamna ca judetul Gorj se intoarce in timp. Judetul nu are nevoie de un prefect comunist stalinist“, a spus Dorel Chiritescu.

„Am asistat la o sedinta bolsevica, in care oameni care au avut curajul sa aiba o opinie au fost adusi in fata plutonului de executie si executati sumar. Ne aducem aminte ca acest lucru se intimpla si in urma cu 15 ani, la Timisoara. Sa mentii un satrap comunist la conducerea unei organizatii liberale este o sfidare la adresa celor care au murit in decembrie 89“, a declarat Onisifor Olaru. Cei patru liberali spun ca vor merge la conducerea Aliantei D.A., pentru a clarifica problema Morega. Cei patru fac parte din PNL de aproximativ zece ani.

In schimb, Dan Ilie Morega a respins acuzatiile celor patru liberali, spunind ca acestia au legaturi cu PSD

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS