13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Doi liberali, exclusi din conducerea PNL Gorj

Doi liberali din Comitetul Interimar al Organizatiei Judetene Gorj a PNL au fost exclusi din partid. Dorel Chiritescu si Aurel Popescu nu vor mai indeplini nici un fel de functii in cadrul PNL Gorj, dupa ce in urma cu o saptamina isi pusesera numele pe un comunicat care anunta excluderea din PNL a lui Dan Ilie Morega, presedinte interimar. Comunicatul respectiv a fost semnat si de Onisifor Olaru si Nicolae Davitoiu, acestia fiind si ei suspendati din PNL pe o perioada de sase luni. Hotaririle de excludere si suspendare a celor patru au fost luate de Comitetul Interimar de Conducere a PNL Gorj, la sedinta caruia au participat deputatii Radu Rusanu si Sorin Paveliu, ambii reprezentanti ai Organizatiei Centrale a PNL.

338 de absolventi, ajutati sa-si gaseasca o slujba

338 de tineri absolventi au fost sprijiniti in acest an, pentru a se incadra in munca. Este vorba despre facilitatile acordate angajatorilor care incadreaza tineri absolventi ai unei institutii de invatamint superior, secundar superior, postliceal, scoli de arte si meserii. Nicoleta Stancu, purtatoarea de cuvint a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, a spus ca, de la inceputul anului si pina in prezent, AJOFM a incheiat 224 de conventii cu diverse firme din judet privind plata absolventilor conform prevederilor art. 80 din Legea nr. 76/2002. In urma acestor conventii, 338 de tineri au reusit sa se angajeze. Dintre acestia, 145 au fost absolventi de invatamint secundar sau postliceal, 94 au finalizat numai ciclul inferior al liceului sau diverse specializari ale unor scoli de arte si meserii. Licentiatii au fost putini si in acest an, numai 99 reusind sa se angajeze in acest mod. La inceputul acestei luni, in evidentele AJOFM figurau 3.139 de someri, alte 8.585 de persoane din aceeasi categorie sociala neprimind nici un sprijin financiar din partea statului.

Centrul de Cercetari si Incercari in Zbor Craiova a implinit 30 de ani

In prezenta actualului prefect Virgil Boboc si a viceprimarului Gheorghe Nedelescu, Centrul de Cercetari si Incercari in Zbor Craiova a organizat joi o masa rotunda cu ocazia implinirii a 30 de ani de la infiintare, printr-o hotarire a Consiliului de Ministri din 1974, si a zece ani de la integrarea sa in Departamentul pentru Armamente. Scopul reuniunii a fost acela de a rememora cele mai importante realizari ale generatiilor de piloti de incercare, cercetatori si tehnicieni care au lucrat in domeniul incercarilor de zbor. Printre reprezentantii Ministerului Apararii Nationale s-a numarat si generalul de flotila aeriana, dr. Ion Eftimie Sandu, care a dat citire unei dispozitii a secretarului de stat si sef al departamentului pentru armamente, George Matache, precum si seful Centrului de Cercetari si Incercari in Zbor, comandor inginer Nicolae Constantin.

Esec la plata impozitelor pe card

Informatizarea Directiei Economice a municipiului Slatina nu s-a soldat cu rezultatele dorite de autoritati. Desi directia a fost informatizata anul trecut cu ajutorul unui program sustinut cu fonduri europene, doar 42 de slatineni si-au platit taxele si impozitele datorate bugetului local. Dintre acestia, jumatate s-au achitat fata de municipalitate anul trecut, restul utilizindu-si cardul bancar anul acesta pentru achitarea impozitului. Majoritatea locuitorilor municipiului s-au prezentat la ghiseele institutiei ca sa-si achite darile catre bugetul local. Insuccesul, desi i-a dezamagit pe mai-marii institutiei, nu-i va determina sa abandoneze proiectul. Ei spera ca numarul platitorilor de impozite si taxe locale care vor folosi cardul bancar sa fie mai mare.

Gara Tirgu Jiu, in bezna

Gara Tirgu Jiu nu mai este alimentata cu energie electrica. De citeva zile, angajatele de la casele de bilete folosesc un generator de curent care furnizeaza energie electrica numai pentru incaperile respective. Lipsa curentului electric este cauzata, dupa cum au declarat surse din conducerea Garii Tirgu Jiu, de neplata la timp a facturilor la energia electrica. „Avem generatorul propriu de la care luam curent ca sa putem vinde bilete. In rest, totul este in bezna“, a declarat una dintre angajatele Garii Tirgu Jiu.

Consultanta agricola califica apicultori

Oficiul de consultanta agricola Dolj a inceput zilele acestea o noua serie de cusuri de calificare in meseria de apicultori. In colaborare cu Asociatia crescatorilor de albine, Oficiul de consultanta a structurat cursul pe patru module, iar la finalul cursului se vor acorda diplome recunoscute de Ministerul Agriculturii. In baza acestor diplome se pot accesa fonduri oferite de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea sectorului apicol din Romania.

Taximetrele- pe cale de disparitie

Taximetristii craioveni nu mai sint interesati de practicarea acestei meserii. Daca in urma cu ceva timp le fusesera eliberate aproximativ doua mii de autorizatii, care dupa parerea lor nu erau de ajuns, in prezent, din cele 160 de locuri puse la dispozitie, printr-o hotarire a Consiliului Local Craiova, doar o parte dintre ele au fost solicitate. Aceasta situatie a aparut desi timp de citeva luni taximetristii se inghesuisera la audiente in speranta ca poate vor obtine o suplimentare. Craiovenii care doresc sa practice aceasta meserie isi pot depune in continuare dosarele la Camera Taximetristilor pina pe 23 decembrie 2004. Vor avea acces la cele 14 locuri pentru persoane fizice independente si 53 pentru operatori de transport doar cei care se afla pe listele de asteptare.

Toate crematoriile spitalelor din Gorj se vor desfiinta

Toate crematoriile spitalelor din judetul Gorj se vor desfiinta pina in 2008, pentru ca nu respecta normele europene, in locul acestora urmind sa se construiasca un incinerator. In urma unui control efectuat de Garda Nationala de Mediu Gorj a rezultat ca eliminarea deseurilor periculoase se face prin arderea in crematorii fara asigurarea unei temperaturi inalte de combustie, iar eliminarea noxelor in atmosfera se face prin cosuri subdimensionate si neechipate cu instalatii de retinere si purificare a gazelor. Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Autoritatea Nationala de Mediu si Ministerul Sanatatii au incheiat un protocol de inchidere a tuturor crematoriilor. In baza acestui protocol, s-a stabilit ca anul viitor sa se inchida crematoriile Spitalului Orasenesc din Tirgu Carbunesti si al Spitalului de Pneumonoftiziologie Dobrita, iar cele de la Spitalele orasenesti din Bumbesti Jiu, Rovinari, Turceni si Motru se vor inchide pina la finalul anului 2006. Unitatile spitalicesti vor duce deseurile la cele doua crematorii ale spitalelor din Tirgu Jiu, dar si acestea se vor desfiinta pina la sfirsitul anului 2008. Nicoale Giorgi, comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu, filiala Gorj, a spus ca in locul crematoriilor se va construi un incinerator, care va costa aproximativ 300.000 de euro, unde se vor arde toate deseurile medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS