11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO batrina si-a ucis sotul pentru ca era zgircit

O batrina si-a ucis sotul pentru ca era zgircit

Cumnatul victimei: „Asa ceva nu s-a mai auzit pina acum. Cum adica, o femeie ciunga de o mina sa-l taie pe barbatu-sau, care era in puteri si avea amindoua miinile?“

O batrina de 68 de ani din Gura Vaii si-a ucis barbatul, joi seara, cu o lovitura de cutit direct in inima. In fata anchetatorilor, femeia a sustinut ca si-a injunghiat sotul pentru ca, zgircit fiind, nu dorea sa imparta vinul din beci cu cumnata lui care venea sa-i ajute la treburile gospodariei.

De la cearta pina la crima nu a fost decit un pas

Tudor Constantin, de 65 de ani, si sotia lui, Stanca, de 68 de ani, convietuiau de citeva decenii in casa lor din satul Gura Vaii al comunei doljene Podari. Tudor o luase pe Stanca de nevasta in ciuda handicapului pe care il avea femeia: de la virsta de 15 ani ramasese fara bratul drept, pe care i-l smulsese din umar masina de treierat. S-au inteles destul de bine, marele lor of fiind acela ca n-au avut copii. Traiau modest, amindoi fiind pensionari, dar reusisera sa puna ceva bani deoparte, la CEC, pentru zile negre. Nici unul dintre ei nu cazuse in patima betiei – femeia era cam bolnava si nu avea voie sa bea, iar barbatul nu exagera cu bautura, stiind cind sa se opreasca.

Stanca, neavind decit o singura mina, era vizitata de citeva ori pe an de sora ei de la Corabia, care o mai ajuta la treburile gospodariei. Drept rasplata, femeia primea de la sotii Constantin citiva litri de vin, cite o pasare ori ce se mai gasea prin gospodarie. Insa lui Tudor Constantin, care era ceva mai zgircit din fire, nu prea-i convenea sa-i dea cumnatei sale mincare si bautura din rezervele lui, avind deseori discutii cu Stanca pe aceasta tema. De la o astfel de discutie in contradictoriu s-a ajuns, joi seara, la o crima.

„Fa, Ioana, vino incoace la mine, ca moare barbatu-meu!“

Pregatindu-se de culcare, in camaruta lor de sub patul, Stanca si Tudor

s-au luat la cearta. Femeia fusese sa vada un film la niste vecini care aveau televizor, iar cind s-a intors acasa si-a gasit sotul in beci, „gustind“ din vin. Aflind ca o sa vina din nou in vizita cumnata de la Corabia, barbatul i-a reprosat sotiei lui ca iarasi ii va umple sacosele vizitatoarei. Cind si-a auzit barbatul ca nu vrea sa dea din vinul pus la pastrare in beci, pe Stanca au apucat-o furiile. A pus mina pe un cutit aflat pe masa si i l-a infipt lui Tudor direct in piept. Lama cutitului a patruns oblic in torace, catre inima, sectionind aorta. Batrinul a murit aproape instantaneu.

„Joi seara eram acasa cu barbatu-meu si cu baiatu’. Cam pe la opt si-un sfert – se terminase buletinu’ la televizor – ne pregateam sa ne culcam, cind o auzim pe Stanca strigind la gard: «Fa, Ioana, vino incoace la mine, ca moare barbatu-meu!». M-am dus repede si

l-am gasit intins pe pat, cu capu’ spre perete si cu o intepatura in piept. Murise deja. Nevasta-sa zicea: «Il taiai cu cutitu’, il omorii», da’ n-a vrut sa ne spuna de ce. Luase cutitu’, il stersese de singe si il ascunsese, da’ l-a scos cind a venit politia“, a povestetit Ioana Dragota, de 63 de ani, vecina de alaturi. „Asa ceva nu s-a mai auzit pina acum. Cum adica, o femeie ciunga de o mina sa-l taie pe barbatu-sau, care era in puteri si avea amindoua miinile?“, se intreba Matei Tudor, cumnatul sotilor Constantin.

Stanca Constantin a fost retinuta de politie in aceeasi seara. In fata anchetatorilor, femeia a recunoscut ca si-a injunghiat sotul, dar a sustinut ca intentia ei n-a fost sa-l omoare, ci doar sa-l sperie. Cercetata de Parchetul Tribunalului Dolj sub acuzatia de omor calificat, Stanca risca o pedeapsa intre 15 si 25 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS