6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Craiova, Mos Craciun vine cu parasuta

La Craiova, Mos Craciun vine cu parasuta

Municipalitatea va inaugura simbata, pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, Oraselul Copiilor, pregatind celor mici o multime de surprize

Municipalitatea craioveana va organiza simbata, incepind cu ora 16.00, o festivitate de deschidere a Oraselului Copiilor, care va fi inaugurat in aceasta iarna in perioada 18 decembrie – 7 ianuarie, pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. Autoritatile promit un spectacol diferit fata de alti ani, sperind sa fie pe gustul celor mici, dar si al parintilor care ii insotesc. Festivitatea de inaugurare va debuta cu un concert de muzica instrumentala cu specific de iarna sustinut de formatia Steaua Sudului, urmat de un moment artistic de muzica populara olteneasca si colinde – in interpretarea tarafului de la Palatul Copiilor, apoi de un microrecital de colinde interpretat de corul Liceului de Arta „Marin Sorescu“.

In program mai intra muzica populara instrumentala cu Lucia Dita si cintece de iarna interpretate de copiii de la Clubul ARTI. Punctul culminant va fi aprinderea bradului de Craciun. Cei prezenti in parc vor avea parte si de un foc de artificii. Organizatorii se gindesc si la o surpriza pentru cei mici: un spectacol aviatic in cadrul caruia insusi Mos Craciun, in compania unor personaje desprinse din povesti va ateriza cu parasuta pe Velodrom. Autoritatile spera ca timpul sa fie favorabil acestui moment inedit. Cit despre buget, fondurile alocate de municipiu se ridica la 1,8 miliarde de lei, dintre care 1,5 miliarde vor fi incasate de firma AZTEC din Bucuresti, cea care s-a angajat sa impinzeasca parcul cu figurine si Mosi Craciun uriasi, gonflabili. La acest buget al Sarbatorilor de iarna se adauga circa 500 de milioane de lei, obtinute din sponsorizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS