11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Municipalitatea sustine financiar 28 de pensionari

Directia de Protectie Sociala (DPS) din cadrul Primariei Rimnicu Vilcea ofera asistenta sociala la domiciliu pentru 28 de persoane virstnice cu venituri modeste, persoane dependente de aceasta forma de ajutor social. De aceasta data, suportul material a constat in pachete cu alimente: orez, faina, zahar, gris si ulei. In cazurile speciale, persoanele cu afectiuni cronice au beneficiat si de medicamente. In aceasta luna, DPS va suporta costul unei interventii chirurgicale si a unui implant, pentru o persoana care a cerut ajutorul statului. Efortul financiar suportat de primarie, in cursul lunii trecute, a fost de 40 de milioane de lei. Ajutorul financiar se acorda de Directia de Protectie Sociala, dupa efectuarea unei evaluari socio-economice a persoanelor care depun astfel de solicitari.

CAS a primit ultima rectificare de buget

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vilcea a primit rectificarea de buget pe luna decembrie din care vor fi facute platile catre furnizorii de servicii medicale in afara contractului care a fost incheiat la inceputul anului. Dorel Constantinescu, purtatorul de cuvint al CAS, a declarat ca spitalele au primit 120 de miliarde de lei, in afara contractului, si farmaciile – 60 de miliarde de lei si s-a dorit ca acestea sa intre in 2005 fara datorii.

Primaria a fost luata cu asalt de vinzatorii de martisoare

In timp ce toata lumea se pregateste de Sarbatorile de Craciun, seful Corpului de Control al primarului municipiului Rimnicu Vilcea a fost luat cu asalt de vinzatorii de martisoare. In dorinta de a fi siguri de locul in care isi vor vinde martisoarele, ei au venit mai devreme cu doua luni decit au facut-o pina acum. „Au venit zilele trecute peste 30 de persoane care cereau inchirierea unui spatiu de pe domeniul public pentru vinzarea martisoarelor. Astfel de cereri erau facute abia de la jumatatea lunii ianuarie“, a declarat Vasile Avram, seful Corpului de Control al primarului. Nu a fost aprobata nici una dintre cereri, pe motiv ca au venit prea devreme, iar solicitantii au fost chemati la sfirsitul lunii ianuarie 2005 pentru a inchiria spatiile. Repartitia acestora se face dupa regula „primul venit, primul servit“, iar taxa care trebuie achitata este de 390.000 de lei.

Minora inselata de o ghicitoare

Mama minorei Nicoleta B., de 16 ani, s-a prezentat la audientele IJP Vilcea, pentru a-si exprima nemultumirea privind modul in care a fost anchetat cazul de tilharie in care victima a fost fiica ei. Liliana Stoican, localnica din cartierul Goranu, a reclamat in urma cu sase luni faptul ca Nicoleta B. a fost batuta si jefuita in plina strada. Desi, politistii din cadrul Serviciului Judiciar au intocmit un dosar penal pe numele femeii de etnie roma, vinovata de tilharirea fetei, acesta nu a fost inaintat la Parchetul de pe linga Tribunalul Vilcea. „Nu inteleg ce s-a intimplat si de ce femeia a scapat nepedepsita. Fata mea venea de la scoala, cind a fost oprita in mijlocul drumului de o individa, care a intrebat-o unde poate gasi o farmacie. Pentru ca Nicoleta i-a raspuns amabil, aceasta s-a oferit sa ii ghiceasca in palma, motivind ca are acest har. Intre timp, ea i-a smuls lantisorul de aur, pe care fiica mea il primise cadou de ziua ei“, a povestit Liliana Stoican. „Agresoarea bagase lantul de aur in lenjeria intima si citiva oameni au prins-o si au dezbracat-o. Pentru a se razbuna, femeia mi-a lovit fiica, astfel incit am gasit-o intr-o balta de singe. Din cite stiu eu, politistii au vorbit cu ghicitoarea, insa nu am aflat ca ea ar fi pedepsita“, a spus mama minorei. Analizind situatia de fata, comisarul-sef Rindunel Badescu, seful IJP Vilcea, a dispus o noua verificare a cazului, pentru ca vinovatii sa nu scape nesanctionati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS