16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece milioane de euro pentru protectia mediului in judetul Dolj

Zece milioane de euro pentru protectia mediului in judetul Dolj

Implementarea directivelor Uniunii Europene in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator, la nivelul judetului Dolj, necesita in prezent zece milioane de euro. La nivel national, suma care urmeaza sa fie utilizata este de aproximativ 29,5 milioane de euro.

O parte dintre directivele prezente in aquis-ul comunitar al UE, la care Romania va adera la 1 ianuarie 2007, se vor implementa pina la aceasta data. Se vor pune in aplicare actele privind liberul acces al publicului la informatii despre mediu, dar si evaluarea impactului si asigurarea autorizarii activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului din judetul Dolj. „In acest sens, orice craiovean poate sa obtina pe baza unei cereri informatii despre mediu, cu exceptia celor considerate confidentiale“, a mentionat Stefan Amza, purtator de cuvint in cadrul Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Craiova.

Pentru directiva nr. 98/83/EC, privind calitatea apei destinate consumului uman, s-a solicitat o perioada de tranzitie de 15 ani, pina in 2022, iar in ceea ce priveste directiva nr. 99/31/EC pentru depozitarea deseurilor, termenul de finalizare este pina in 2010. In aceeasi situatie se afla inca noua directive, perioada de implementare variind intre trei si 15 ani, iar domeniile care sint vizate se refera la calitatea aerului, managementul deseurilor, calitatea apei, controlul poluarii industriale si managementul riscului.

„Prin aceste actiuni, incercam in primul rind sa protejam populatia, dar si sa impunem respectarea normelor care privesc protejarea mediului inconjurator“, a incheiat Amza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS