Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Locatarii blocului de locuinte sociale din Tirgu Jiu, lasati in frig

80 de familii care locuiesc in blocul de locuinte sociale din zona Iezureni a municipiului Tirgu Jiu stau in frig, pentru ca nu au primit pina acum caldura. Ion Popescu, directorul AQUATERM, societatea care se ocupa de distribuirea agentului termic, a spus ca locatarii blocului de locuinte sociale nu au primit agent termic fiindca au restante la plata de anul trecut si nu au venit sa incheie un nou contract: „Blocul 502 nu primeste caldura, pentru ca au datorii de anul trecut. Trebuie, de asemenea, sa incheiem un nou contract pentru furnizarea de agent termic. Mai e nevoie si de stabilirea unui grafic de esalonare a datoriilor. Locatarii trebuie sa plateasca un prezumat, pe care pot sa-l achite cu bonurile valorice pe care le-au primit“. Blocul a fost preluat de Primaria Tirgu Jiu de la SANTIERUL nr. 4, in contul datoriilor pe care societatea le avea la bugetul local, fiind transformat in bloc de locuinte sociale. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primariei Tirgu Jiu, a spus ca locatarii blocului au restante de aproximativ 200 de milioane de lei: „Ne vom intilni cu fiecare locatar si vom vedea cine vrea sa primeasca agent termic“.

20 de craioveni, prinsi in flagrant de „spionii“ tv ai primariei

Peste 20 de craioveni au fost amendati pentru aruncarea gunoiului in locuri neamenajate dupa ce au fost surprinsi in flagrant de camerele de luat vederi ascunse, instalate de primarie. Ideea depistarii contravenientilor cu camera ascunsa apartine viceprimarului Gheorghe Nedelescu. „Ii am pe caseta si, dupa ce au fost amendati, ii voi da publicitatii pe posturile locale de televiziune, pentru a da un exemplu“, a declarat Nedelescu, care a mai precizat ca persoanele prinse asupra faptului pot fi amendate cu sume cuprinse intre 250.000 si doua milioane de lei. „Spionii“ primariei au descoperit si lucratorii a doua societati comerciale care depozitau gunoiul in locuri neamenajate: SC MTV PROD COM SRL si SC ASSA ABLOY Romania SRL. Autoritatile au anuntat ca vor continua actiunile de acest gen, din cauza ca foarte multe persoane arunca gunoiul la intimplare, dind orasului un aspect inestetic.

Functionarii publici vor fi interesati de satisfacerea cetatenilor

Primaria Craiova trebuie sa obtina pina pe 1 iunie 2006 certificatul calitatii serviciilor ISO 9001, pentru serviciile catre cetateni. Aceasta prevedere este prezenta in HG nr. 1723/2004. Prin intermediul acestui sistem de management se urmareste, in principal, marirea calitatii serviciilor furnizate, cresterea gradului de satisfactie a clientilor, utilizarea rationala a resurselor umane si materiale. De asemenea, se vor reduce cheltuielile administrative, iar transparenta actului administrativ va inregistra o crestere semnificativa. Pentru a implementa programul, Primaria Craiova va beneficia de fonduri nerambursabile prin intermediul programelor de finantare CALIST si INFRAS, de la bugetul de cercetare, coordonate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. „Acest gen de abordare este nou, el reusind sa aiba deja succes la primariile din Brasov, Botosani, Sebes sau Tirgoviste“, a precizat un functionar din cadrul Primariei Craiova.

Spinzurat pe malul Jiului

Un craiovean si-a pus capat zilelor joi seara, din cauza unor probleme pe care le-ar fi avut la serviciu. Tinel Groza, de 35 de ani, din Craiova, a fost gasit spinzurat, in jurul orei 18.50, in punctul Zavoi-Jiu, pe raza satului Braniste. Din primele cercetari, oamenii legii au concluzionat ca barbatul ar fi avut anumite probleme la locul de munca, pe care nu stia cum sa le rezolve, fapt care l-ar fi impins la sinucidere. Corpul neinsufletit al acestuia a fost transportat la morga Spitalului Municipal „Filantropia“, in vederea efectuarii necropsiei.

Un Volvo a rasturnat o Dacie

Un grav accident de circulatie a avut loc joi seara, in jurul orei 18.30, pe raza orasului doljean Filiasi. Aflat la volanul unui autoturism Volvo, Ion Tomescu, de 34 de ani, din Novaci – Gorj, s-a angajat in depasirea unei autoutilitare Dacia 1307, care circula in aceeasi directie. Pentru ca nu a pastrat distanta corespunzatoare fata de autoturismul depasit, Volvo a „agatat“ Dacia, care s-a rasturnat. Cei patru ocupanti ai autoturismului au ramas blocati in interior, fiind nevoie de interventia echipei de descarcerare a pompierilor militari pentru a fi scosi. Soferul si pasagerii Daciei au fost transportati la Spitalul din Filiasi, pentru ingrijiri medicale. Cele mai grave leziuni le-a suferit Stefan Puiu, de 33 de ani, din Filiasi, pasager al Daciei, care a ramas internat in spital.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version