6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

O treime din fisele electorale din judetul Gorj, eronate

Reprezentantii Aliantei D.A. – filiala Gorj au facut cunoscut faptul ca o treime din fisele incheiate de comisiile sectilor de votare au fost completate eronat. Sorin Paveliu, deputat PNL de Gorj, a spus ca s-au descoperit erori in 33% din fise: „Au fost identificate greseli in 330 din cele 930 de fise completate de comisiile sectiilor de votare. Atita timp cit exista brese in acest sistem si legea nu este respectata la singe, e normal sa existe suspiciuni“.

Centru de testare HIV la Craiova

Un centru de testare pentru HIV-SIDA va functiona incepind de saptamina viitoare si in Craiova, pe strada Brestei, nr. 36, intre orele 8.00 si 16.00. Aici isi vor putea face gratuit testul HIV (de maximum doua ori pe an) toate persoanele interesate, inclusiv femeile gravide. „In toata tara, pentru 2005 au fost repartizate 250.000 de teste, fondurile pentru aceasta campanie fiind puse la dispozitie de Fondul Global prin Ministerul Sanatatii“, a precizat dr. Narcisa Dinica, din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dolj.

Mai putine solicitari pentru certificate de mediu

De la inceputul anului, 1.397 de agenti economici au solicitat Agentiei Regionale de Protectie a Mediului (ARPM) Craiova eliberarea certificatelor de mediu. Conform legislatiei in vigoare, fiecare persoana juridica este obligata sa solicite aceasta atestare, in caz contrar fiind sanctionata. In cazul firmelor care nu respecta legea, reprezentantii agentiei le someaza, oferindu-le un interval de timp in care isi pot remedia deficientele. Daca nici dupa expirarea termenului nu se indeplinesc conditiile de mediu, se sisteaza temporal sau definitiv activitatea. Pentru constatarea si aplicarea sanctiunilor intervine Garda de Mediu si Inspectoratul Judetean de Politie.

„Ne intilnim destul de des cu astfel de situatii! Dupa mai multe interventii, societatile respective au reusit sa isi puna la punct toate problemele si sa-si desfasoare activitatea dupa standardele de mediu. Spre deosebire de 2003, cind ni s-au solicitat 1.613 autorizatii, anul acesta numarul lor s-a diminuat“, a precizat Stefan Amza, purtator de cuvint al ARPM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS