10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBirou de contact romano-sirb la Portile de Fier I

Birou de contact romano-sirb la Portile de Fier I

Incepind de anul viitor, la Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I va functiona un Birou de contact intre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane si Directia Politiei de Frontiera a Serbiei Muntenegru.

Partea romana va asigura spatiile de lucru, utilitatile, mijloacele de comunicatie, precum si accesul la acestea a personalului ce va face parte din componenta biroului. In schimb, partea sirba va asigura comunicatiile de la spatiile de lucru ale Biroului de contact pina la Punctul de Trecere a Frontierei Djerdap din Republica Serbia Muntenegru.

„Acest birou isi propune sa atinga urmatoarele obiective: contracararea infractionalitatii transfrontaliere, pregatirea pentru introducerea unor forme moderne de cooperare in domeniul controlului de frontiera, combaterea migratiei ilegale si a traficului de persoane, precum si simplificarea si armonizatea traficului de frontiera“, a spus comisar sef Stefan Aranaciu, inspector sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti. In acest birou isi vor desfasura activitatea 14 lucratori, cite sapte din partea fiecarui stat. Aria de competenta a acestui birou in Romania apartine Directiei Politiei de Frontiera Timisoara, care cuprinde trei judete, Timis, Caras- Severin si Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS