Trei consilieri judeteni incaseaza indemnizatie ca membri AGA ai unei societati a CJ Gorj

Autori


• Consiliul Judetean Gorj si-a trimis trei consilieri in Adunarea Generala a Actionarilor a SC TISMANA SA, pentru a incasa indemnizatii de la o firma cu pierderi • „Pe luna august au primit o indemnizatie de 1,2 milioane de lei, la jumatate, pentru ca avem pierderi. Cu ce ma ajuta?… Cu sfaturi… Eu trebuie sa respect legea!“, a spus Ion Vacaru, directorul SC TISMANA SA • „Nu am primit nimic!“, a declarat Mircea Nimara, consilier judetean si membru al AGA • „Un milion doua sute, atit am primit, va spun cu toata sinceritatea!“, a recunoscut consilierul judetean Ion Argintaru.

Trei consilieri judeteni din cadrul Consiliului Judetean Gorj primesc indemnizatie in calitate de membri ai unei societati a institutiei, cu toate ca firma respectiva inregistreaza lunar pierderi de peste 400.000.000 de lei.

Conform unei analize pe primele zece luni ale anului 2004, prezentata de directorul Ion Vacaru in sedinta Comisiei de Buget-Finante a Consiliului Judetean Gorj, SC TISMANA SA inregistreaza pierderi de 8,7 miliarde de lei si obligatii bugetare de 9,7 miliarde de lei. In acelasi timp, cifra de afaceri si veniturile totale ale societatii sint de 2,6 miliarde de lei, iar cheltuielile de personal se ridica la 5,6 miliarde de lei. SC TISMANA SA, infiintata in 1995, a fost preluata de Consiliul Judetean Gorj, care este reprezentat in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de trei consilieri judeteni. In momentul de fata acestia sint Constantin Mihai, Ion Argintaru si Mircea Nimara. Cei trei au fost trecuti pe statele de plata ale SC TISMANA SA, dupa cum a precizat chiar directorul Ion Vacaru.

Directorul sustine ca a platit

SC TISMANA SA are ca principal obiect de activitate prestarile de servicii, firma detinind si un complex de cazare cu 120 de locuri si o cantina. Societatea consiliului judetean are un patrimoniu de 725.000.000 de lei si 97 de angajati care isi iau salariile cu o luna intirziere.

Directorul Ion Vacaru, numit in functie de aproximativ doua luni, sustine ca a mostenit situatia grea a societatii. El a precizat ca a semnat statele de plata pe luna august pentru cei trei consilieri judeteni, pentru o indemnizatie de 1.200.000 de lei. „Situatia este grea, dar in ultima vreme a inceput sa se mai imbunatateasca. Eu sint venit de doua luni de zile. Am reusit sa facem un contract cu MLPAT si cu HIDROELECTRICA si mai avem si oameni care se ocupa de sistemul de distributie a apei in Tismana. Avem si activitate de comert. Societatea functioneaza pe Legea 31 si consilierii sint in AGA conform legii. Pe luna august au primit o indemnizatie de 1,2 milioane de lei, la jumatate, pentru ca avem pierderi. Cu ce ma ajuta? Cu sfaturi… Eu trebuie sa respect legea!“, a spus directorul Vacaru.


Consilierii dau din colt in colt

Cei trei consilieri judeteni, care isi pun la un loc fortele si mintea pentru a face profitabila societatea, s-au contrazis in declaratii. Mircea Nimara a negat ca ar fi primit vreun ban de la SC TISMANA, desi directorul Ion Vacaru sustine contrariul. „Nu am primit nimic. Societatea merge greu. E dificil de gasit o strategie. Nu am luat nimic si daca as fi luat, ce? O sa reusim noi sa o facem sa mearga!“, a declarat consilierul judetean Nimara.

Colegul acestuia in AGA, Ion Argintaru, a fost singurul care a recunoscut ca a primit bani de la firma care inregistreaza pierderi. „Un milion doua sute, atit am primit, va spun cu toata sinceritatea! Nu mai stiu pe ce luna. S-a spus de 4 milioane de lei, dar 4,2 milioane de lei se iau la Drumuri, nu la noi!“, a precizat Argintaru.

Constantin Mihai, cel de-al treilea membru in AGA a SC TISMANA SA, nu stie daca a primit sau nu bani, dezvaluind in acelasi timp anumite neregului care s-au produs la societate: „Nu am primit. Zicea ca ne da pe luna august! Sa intreb pe ce luna, ca nu eu ma ocup de ridicarea banilor. Cu ce am ajutat eu?… Pai, am ajutat sa incaseze niste bani, au dat drumul la panificatie… Si noi, in comisie, am facut o adresa catre Consiliul Judetean, sa se faca o verificarea a doua contracte in care sint implicati fostul director si fostul contabil-sef, un contract si un act aditional. Au participat la o licitatie la Ocolul Silvic la concurenta cu o alta societate. SC TISMANA a cistigat, insa a cedat contractul firmei care pierduse“, a adaugat Constantin Mihai.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 3 decembrie 2004

Actualitate

» Scurte stiri
» Scurte stiri
» Practicantii de „alba-neagra“ fac victime printre amatorii de cistiguri
» DGFP a prelungit programul cu publicul pina la 19.00
» Asociatiile de proprietari sint „codase“ la plata apei
» Programul de lucru al functionarilor publici din Mehedinti s-a modificat
» Zece milioane de euro pentru protectia mediului in judetul Dolj
» Peste 400 de firme doljene au primit esalonari la plata datoriilor de 1.200 de miliarde
» Scoala nr. 13 va beneficia de o investitie de patru miliarde de lei
» 89 de studenti craioveni vor pleca gratis in tabara
» Peste 200 de persoane din Olt au facut testul SIDA
» Existenta societatii care va administra parcul industrial din Craiova depinde de justitie
» Listele cu parlamentarii mehedinteni au fost finalizate
» Primaria are nevoie de 480 de miliarde ca sa repare toate strazile
» Birou de contact romano-sirb la Portile de Fier I
» Politisti amenintati cu sabia de un barbat
» Paguba de peste noua miliarde de lei la OLTCHIM Rimnicu Vilcea
» Jandarmii prind tot mai multe prostituate minore
» 600 de persoane asteptau ieri-dimineata in fata Casei de Pensii Dolj
» Inundatie cu apa clocotita
» Trei consilieri judeteni incaseaza indemnizatie ca membri AGA ai unei societati a CJ Gorj

Local

» Dosarul MONT SALT COM a aparut in doar citeva zile
» Accident in lant la METRO

Gorj

» Brutarie din Turburea, amendata cu 150 de milioane de lei
» Persoanele cu handicap si-au sarbatorit ziua

Sport

» Lazio a iesit din Europa
» Barcelona trateaza cu Batistuta
» Sahtior a revenit pe primul loc
» Trezeguet ar putea reveni in ianuarie
» Antrenorul Vicente Del Bosque va fi concediat
» Sacchi s-a oferit sa-i antreneze pe „galactici“
» Vasluienii vor de doua ori banii pe Frunza!
» David pregateste Universitatea
» Au cheltuit banii degeaba
» Fotbal de caritate
» Miine se disputa restantele
» Senic ataca locul sase
» La sala vor juca „rezervele“
» Analiza turului la FC Caracal
» „Militarii“ se vor antrena pina da zapada
» Condescu l-a „contrat“ pe Sandoi
» Paris si Nicola au debutat la Pandurii
» Ne pleaca jucatorii!
» A venit primavara in Ghencea!
» Valverde: „Steaua si-a respectat blazonul“
» „Vulturii“ tremura pentru calificare
» S-a calificat si Feyenoord
» „Am pierdut in fata unei echipe mari“

Opinii

» Gust amar
» Arta denigrarii Universitatii

Top