16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreotul din Virtop, acuzat de adulter

Preotul din Virtop, acuzat de adulter

Scoasă degrabă pe geam de popă, pentru a nu pune preoteasa mina pe ea, „gagica“ preotului Dobrescu şi-a uitat incălţările in casa parohială

Mare parte din locuitorii comunei doljene Virtop evită, de ceva vreme, să-i pupe mina preotului din localitate. Sătenii au cam dat uitării această tradiţie de cind a inceput să se răspindească zvonul că păstorul lor spiritual ar fi fost prins de preoteasă (profesoară de matematică) cu o enoriaşă de vreo 18 anişori, in patul conjugal.

„Lumea din sat nu-i mai pupă mina lu’ popa că cică a pus mina pe… aia, pe gagică“

Aventura preotului din Virtop s-a răspindit, din gură-n gură, prin tot satul. Iar povestea, cu mici diferenţe, este cam aceeaşi.

„Nu-i mai pupă oamenii mina lu’ popa de cind s-a auzit că l-a prins preoteasa cu una. El cică s-a luat cu cineva şi persoana aia era căsătorită, ba avea şi un copil. Popa ar fi luat-o la el acasă. Nevastă-sa, preoteasa, dormea intr-o cameră cu fetiţa, iar el era in altă cameră cu gagica. Auzind taine, spune lumea, preoteasa s-a dus şi ea să vadă ce e dincolo. Atunci popa a scos-o pe gagică pe fereastră, da’ au rămas papucii ăsteia la uşă. Preoteasa i-a luat papucii şi s-a dus peste ea, că o ştia, era tot de-aicea, din comună. Atunci gagica s-a despărţit de soţul ei, iar de’atuncea lumea din sat nu-i mai pupă mina lu’ popa, că cică a pus mina pe… aia, pe gagică“, a povestit Elena Mitrică, amuzată de intimplare. „E fapt real, ce să mai!“, a susţinut soţul acesteia.

„Ne-am pomenit cu preoteasa la noi, să vadă şi ea pe cine a prins la ea acasă“

Cea despre care se spune că a fost amanta preotului Ştefan Dobrescu din Virtop era o anume Cristina, o făptură fragedă, de vreo 18 anişori, care mai era şi măritată, ba, mai mult, avea şi un copil cu soţul ei. Cele mai multe amănunte despre această „preacurvire“ a preotului are nimeni altul decit… socrul amantei, Costică Toaie.

„Nora mea şi cu fiu-meu se certaseră şi ea a plecat seara de acasă. Noi am crezut că a plecat la părinţii ei, insă, dimineaţa a venit inapoi acasă, fără să ne spună unde a fost. Un pic mai tirziu, ne-am pomenit cu preoteasa la noi acasă, să vadă şi ea pe cine a prins la ea acasă, la bărbatu-său. Ne-a povestit tot ce s-a intimplat. Ne-a adus un singur pantof de a lu’ Cristina, noră-mea, că unu’ apucase noră-mea să şi-l ia, iar ălălalt rămăsese la preoteasă acasă. Ne-a zis preoteasa că a prins-o pe noră-mea la popa, că s-au certat şi Cristina a apucat să-şi ia doar un pantof, pe-lălalt l-a lăsat acolo. A fost pantof, nu papuc. A venit şi Cristina, preoteasa a recunoscut-o, ea n-a recunoscut, şi mai tirziu a venit păritele pe la noi, să ne spună că nu e adevărat“, a povestit nea Costică, nu foarte mindru de cele intimplate, dar bucuros să spună cu ce fel de noră s-a ales.

Socrul „amantei“ preotului din Virvor susţine că observase de ceva vreme că se petrece ceva intre preotul Dobrescu şi nora lui, ba chiar ii atrăsese atenţia preotului că se poate „frige“: „Eu il avertizasem pe părinte mai demult, cu vreo săptămină inainte, văzusem că era ceva intre el şi noră-mea. Auzisem şi lumea că fusese cu el cu maşina printr-o altă comună sau că tot discutau pe aici, pe la biserică. L-am rugat frumos pe părinte să o lase in pace, că ea e fată tinără, de-abia are 18 ani, iar el e in virstă. Mi-a zis atunci că nu e nimica intre ei“.

„Părintele a venit la noi să-l iertăm, să nu-i facem reclamaţie la Mitropolie“

Chiar nimic-nimic să nu fi fost intre juna Cristina şi preotul Dobrescu, greu de crezut, din moment ce popa – după incidentul cu pantoful găsit de preoteasă in domiciliul conjugal – nu mai contenea cu rugăminţile să fie iertat pentru cele intimplate şi să nu fie reclamat la Mitropolie. „Părintele a venit la noi acasă să-l iertăm, să nu-i facem reclamaţie la Mitropolie şi nu i-am făcut, pentru că noră-mea, Cristina, s-a impăcat cu fiu-meu şi am făcut treaba uitată. Trebuia să mă fi dus cu ea la Mitropolie, să recunoască ea acolo cum s-a intimplat, da’ soţia a zis că nu e bine, că e şi el popă…“, a mai spus Costică Toaie.

Socrul Cristinei susţine că, de la acea intimplare, n-a mai călcat pe la biserică, pentru că nu mai vede in preotul Dobrescu un reprezentant al lui Dumnezeu: „Eu, la ora actuală, nu mai pot să mă duc in biserică şi nici nu mai pot să-i pup mina cind ştiu că nu e curat. A venit şi poliţaiul să ne zică că ştie de treaba asta, că a aflat de la părinţii preotesei. Părintele ăsta nu e părinte, e lipsit de credinţă. Ce credinţă să mai avem noi in el cind face treburi d-astea?“.

„Eu cred că sint numai defăimări fără nici o valoare“

Preotul din Virtop susţine că nu este nimic adevărat in toate aceste istorisiri privind presupusa lui „preacurvire“. Mergind pe principiul „Nici usturoi n-a mincat, nici gura nu-i miroase“, popa Dobrescu – după ce menţionează că fiecare om e supus greşelii – spune că „zvonurile“ privind relaţia lui cu Cristina sint doar nişte „defăimări“: „Nu există perfecţiune, nu există corectitudine, fiecare om este supus greşelii, indiferent ce statut social ar avea, dar există şi o cale intermediară de a ne ridica. Aşa este peste tot. Eu cred că nu există localitate unde primarul, preotul, poliţistul sau directorul şcolii să nu aibă probleme din cauza invidiei oamenilor. Eu cred că sint numai defăimari fără nici o valoare“.

Cit despre sătenii care nu i-ar mai pupa mina in urma istorisirilor depre el, preotul menţionează că e vorba tot de un neadevăr: „Categoric că femeile imi pupă mina la biserică. Aşa este obiceiul la noi, pentru că femeile nu consideră că ar pupa mina preotului, ci unui reprezentant al lui Dumnezeu in localitatea respectivă“.

Ştefan Dobrescu menţionează că e un preot cum nu se poate mai cinstit. Susţine că percepe 600.000 de lei la o inmormintare, 1.500.000 de lei la o nuntă, respectiv 1.000.000 de lei pentru un botez, „dar mai sint şi ingăduiri, pentru că oamenii sint săraci in această localitate“. Ţine să menţioneze că „pe toţi banii aceştia se taie chitanţă, din ei se plătesc toate impozitele, toate dările. Salariul unui preot este mic, este in jur de 3.200.000, din care se opresc şi impozite şi alte taxe, iar preotul merge acasă cu un milion, un milion şi ceva“. Despre faptul că fostul ţircovnic, Constantin Cică, a rupt relaţia cu el după ce s-au certat anul trecut pe banii obţinuţi la Paşte, nici o vorbă…

Iar despre povestea amantei Cristina, rămine in sarcina Mitropoliei Olteniei să afle care este adevărul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS