Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Numarul dozelor de vaccin antigripal a fost suplimentat

Directia de Sanatate Publica (DSP) a suplimentat numarul initial de doze de vaccin antigripal. Cea de-a treia transa a fost distribuita zilele trecute, cind au mai sosit inca 6.500 de doze de vaccin antigripal. Acest lucru face ca numarul total de doze sa ajunga in prezent la 17.000, acestea fiind distribuite in unitatile spitalicesti. Specialistii DSP Olt au precizat ca vaccinurile se elibereaza gratuit adultilor si copiilor rezidenti in institutiile de ocrotire sociala, precum si pacientilor de toate virstele, cu afectiuni medii sau cronice. De vaccinare gratuita antigripala beneficiaza si adultii si copiii cu afectiuni cronice pulmonare, cei cu boli cardiovasculare, bolnavii de astm, de diabet zaharat, persoanele infectate cu HIV, precum si batrinii. De asemenea, medicii, cadrele sanitare, personalul auxiliar din spitale si ambulatorii, salariatii din cadrul institutiilor ocrotitoare si cei ai unitatilor de bolnavi cronici care vin in contact direct cu pacientii, persoanele care acorda asistenta medicala sociala si ingrijiri la domiciliu, dar si membrii familiilor persoanelor cu risc inalt de imbolnavire beneficiaza de vaccin antigripal gratuit.

Pelerinaje la Manastirile Bistrita si Tismana

Centrul de Pelerinaj „Sfintul Nicodim“ al Arhiepiscopiei Craiovei organizeaza, la sfirsitul acestei saptamini, doua pelerinaje prilejuite de sarbatorirea hramului unor manastiri din nordul Olteniei. Miine, de ziua Sfintului Grigore Decapolitul, obiectivul principal al pelerinajului il va reprezenta Manastirea Bistrita din judetul Vilcea, care poarta hramul Sfintului Grigore Decapolitul. Vor mai fi vizitate Manastirile Hurezi si Polovragi. Cel de-al doilea pelerinaj, organizat pentru duminica, va avea ca punct final Manastirea Lainici, cu participare la hramul manastirii (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului). In programul zilei figureaza si vizitarea Manastirii Camaraseasca din Tirgu Carbunesti.

Repararea podurilor si drumurilor din Gorj costa sase miliarde

La trei zile de la inundatiile care au afectat judetul Gorj, circulatia a fost reluata pe toate drumurile judetene afectate. Pe DJ 675, in zona comunei Alimpesti, la podul peste piriul Oltet, si pe DJ 661 Sacelu – Crasna, masinile circula cu greutate, pe o singura banda. La capatul podului din localitatea Alimpesti, in asfalt s-a facut o groapa foarte mare, iar pe drumul judetean Sacelu – Crasna, riul Blahnita a iesit din matca si a distrus complet o banda de circulatie. A fost afectat si podul din localitatea Baia de Fier, care permite accesul catre Pestera Muierii. Nicolae Badescu, directorul tehnic al Consiliului Judetean Gorj, a spus ca se vor efectua lucrari de consolidare a podurilor si malurilor. Nicolae Badescu spune ca suma necesara pentru lucrarile de refacere a drumurilor si de consolidare a podurilor si malurilor se ridica la 60 de miliarde de lei, din care sase miliarde pentru reprarea drumurilor si podurilor. Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, a declarat ca a redactat un proiect de hotarire de guvern privind alocarea fondurilor necesare pentru repararea drumurilor si podurilor. (A.I.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version