11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaloanele Clinicii de Urologie din Craiova intra in renovare

Saloanele Clinicii de Urologie din Craiova intra in renovare

Primele trei saloane ale Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova intra, incepind de astazi, intr-un proces de renovare si modernizare. Lucrarile vor continua, astfel incit toate cele 20 de saloane ale clinicii sa fie renovate pina la 31 decembrie.

Bolnavii internati in saloanele in care se vor efectua aceste lucrari vor fi mutati in alte saloane, existind si cazuri in care sa fie internati si cite doi bolnavi intr-un singur pat. Acest lucru este cauzat de faptul ca, aproape in permanenta, saloanele Clinicii de Urologie sint pline, sectia functionind, de cele mai multe ori, la capacitate maxima. Lucrarile de renovare si modernizare vor fi efectuate de o firma privata, care a cistigat licitatia. In prezent, in Clinica de Urologie sint internati 75 de bolnavi, in saloanele cu patru, cinci sau sase paturi, precum si in saloanele tip rezerva. Sectia destinata bolnavilor cu afectiuni urologice nu este singura din Spitalul de Urgenta Craiova, care beneficiaza de lucrari de renovare si modernizare, in prezent efectuindu-se astfel de lucrari si la Sectia de ginecologie, acestea fiind aproape de finalizare.

Medicii din cadrul Clinicii de Urologie se confrunta insa cu probleme legate de educatia sanitara a bolnavilor. Ei spun ca majoritatea se prezinta foarte tirziu la medic, atunci cind boala este intr-un stadiu avansat.

Majoritatea celor internati in Clinica de Urologie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova au peste 60 de ani si sint diagnosticati cu adenom de prostata, boala care in circa 90 la suta din cazuri se transforma in cancer. Principalele cauze ale acestei boli, dupa cum spun cadrele medicale de aici, sint radiatiile provenite in urma accidentului de la Cernobil, dar si fumatul si alimentatia necorespunzatoare. Doctorii mai spun ca foarte multi bolnavi, dupa ce sint externati, nu mai respecta indicatiile medicale si, de asemenea, refuza sa revina la control. Din aceste motive, acestia ajung din nou sa fie internati, dar in stare mult mai grava, existind cazuri in care nu se mai poate face nimic pentru salvarea vietilor acestor bolnavi. Pentru evitarea acestor situatii, medicii spun ca, mai ales persoanele in virsta, ar trebui sa mearga la un control periodic, pentru depistarea precoce a afectiunilor. In acest fel, boala poate fi tratata mai usor, iar riscul deceselor scade simtitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS