24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurboagregatul a fost pus in functiune la ROMAG TERMO

Turboagregatul a fost pus in functiune la ROMAG TERMO

Cel de-al treilea modul de la Combinatul Chimic ROMAG PROD a fost repus ieri in functiune, dupa o perioada de modernizare. Retehnologizarea modulului trei a vizat securitatea instalatiilor si oamenilor care lucreaza in combinat, dar, mai ales, cresterea capacitatii de productie.

Modernizarea a costat peste 120 de miliarde de lei, modulul fiind adus la ultimul nivel al tehnicii in domeniu. In plus, cercetarea, proiectarea, executia si exploatarea acestui compresor de hidrogen sulfurat sint in intregime romanesti. „Aceasta modernizare are drept scopuri cresterea securitatii instalatiilor si siguranta oamenilor pentru ca acest compresor de hidrogen sulfurat sa respecte calitatea factorilor de mediu in conformitate cu prevederile Uniunii Europene, precum si cresterea productiei cu circa 20 la suta“, a spus Marius Preda, directorul ROMAG. Tot vineri, turboagregatul nr. 6 de la Sucursala ROMAG TERMO a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin a fost pus in exploatare comerciala.

„Am pus in functiune al doilea grup aici, in cea mai mare centrala de termoficare din tara. Ea merge acum cu o putere medie de peste 200 de megawati, producind energie termica pentru centrala ROMAG si pentru incalzirea orasului Drobeta Tunu Severin“, a spus inginer Constantin Erbasu, dispecer-sef la Dispeceratul Energetic National.

Turboagregatul nr. 6 are o putere instalata de 25 megawati, iar costurile de executie se ridica la 750 de miliarde de lei. Punerea sa in exploatare comerciala s-a realizat ieri, dupa trei zile in care s-au facut probe tehnologice in paralel cu sistemul energetic national.

„Turboagregatul nr. 6 a facut primul paralel cu sistemul energetic national. Acesta va reduce pretul de cost al energiei electrice produse la Drobeta Turnu Severin, inclusiv a gigacaloriei furnizata la populatie“, a spus Rodin Traicu, directorul RAAN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS