8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClinica de Pediatrie a Spitalului nr. 2 si-a deschis portile

Clinica de Pediatrie a Spitalului nr. 2 si-a deschis portile

Clinica de Pediatrie a Spitalului nr. 2 „Filantropia“ s-a mutat de curind in noul sediu, una dintre cladirile Centrului de Plasament nr.5, de linga Parcul „Nicolae Romanescu“. Din nevoia de a creste calitatea asistentei medicale pe linie pediatrica, era necesara gasirea unei locatii care sa corespunda din toate punctele de vedere nevoilor medicilor si copiilor. Semnalele de alarma trase de reprezentantii clinicii s-au materializat dupa aproape trei ani de asteptari. Pentru ca municipiul Craiova continua sa fie singurul care nu are un spital de copii, nu este exclusa ideea ca imobilul sa devina un asemenea centru medical. „Se simtea nevoia unei locatii care sa ne permita o buna desfasurare a activitatii medicale. Dupa o disputa de doi, trei ani, edilii judetului ne-au inteles doleantele si ne-au pus la dispozitie acest sediu, care corespunde dorintei noastre. In viitor, aceasta clinica ar putea sa devina spital de copii, avind in vedere ca noi deservim aproape toti copiii din municipiu si o mare parte a celor din judet “, a declarat seful clinicii, profesor doctor Dumitru Bulucea.

In clinica se fac deja internari

Noul centru pentru copii este spatios si utilat corespunzator, iar echipa de medici si asistente este pregatita oricind sa primeasca pacientii. Cadrele medicale si-au inceput activitatea, insa pe holurile spitalului mai sint echipe de muncitori, electricieni, zugravi, femei de serviciu, care lucreaza de zor pentru a face ultimele retusuri. In unele saloane se afla deja sub observatie medicala citiva pacienti. „Am inceput deja activitatea pentru bolile comune, s-au facut si citeva internari, insa se mai lucreaza la amenajarea farmaciei si a laboratorului. Nu s-au adus inca toate utilitatile, printre care si radiologia (RX), iar activitatea pediatrica fara RX nu este intotdeauna posibila. Daca Directia Sanitara isi respecta promisiunea, speram ca in doua, trei luni sa fie adusa, deoarece noi tratam si copii aflati in situatii de urgenta si este dificil sa-i transferam de la un spital la altul pe cei care au nevoie de raze. Oricum, putem spune ca activitatea clinicii a inceput si putem primi pacienti“, a continuat doctorul Bulucea. Printre sectiile care sint functionale se numara Sectia de reanimare, cea pentru primirea urgentelor si Camera de garda. Urgentele majore, ca starile comatoase, afectiunile ORL (laringite grave), vor fi indrumate catre Spitalul de Urgenta.

Un lucru important pentru zona Olteniei este faptul ca la nivelul clinicii se deruleaza programe nationale, avizate de Ministerul Sanatatii, care se refera la thalasemii (sindroame anemice care se manifesta de la forma usoara pina la forme grave cu transmitere ereditara) si la astmul bronsic infantil (cea mai importanta boala pulmonara cronica a copilului).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS