12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12.000 de solicitanti de subventii au completat gresit cererile

12.000 de solicitanti de subventii au completat gresit cererile

9.000 de plicuri cu bonuri valorice pentru caldura au fost trimise pina ieri solicitantilor craioveni, care beneficiaza de subventii din partea statului. Un lucru alarmant este acela ca mai mult de 12.000 de persoane au completat gresit cererile si declaratiile de venit. „Este o problema care ingreuneaza procesul distribuirii bonurilor. Cei mai multi solicitanti au gresit in momentul in care au completat declaratiile, trecindu-se o data ca titular sau proprietar si inca o data ca beneficiar. Aparea aceeasi persoana trecuta de doua ori, iar programul pe calculator este conceput in asa fel incit sesizeaza orice greseala si anuleaza cererea“, a declarat Gabriel Badea, consilier relatii publice in cadrul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj. Plicurile cu cererile gresite sint inapoiate solicitantilor, acestia avind insa posibilitatea sa primeasca bonurile pentru caldura si pentru lunile din urma, deoarece ramin in baza de date a DDFSS.

In Craiova sint 35.000 de solicitanti de subventii pentru energie termica si gaze naturale, care au beneficiat si in anii trecuti de ajutor financiar. In prezent, sint peste doua mii de solicitari noi, venite din partea asociatiilor de locatari. Cei care nu au trimis plicurile cu cererile si declaratiile la sediul DDFSS Dolj pierd subventiile acordate pentru lunile din urma, beneficiind de subventie doar din momentul depunerii plicurilor.

Fiecare plic expediat de DDFSS Dolj cuprinde decizia de acordare a subventiei si bonurile maro, pentru energie termica, sau bonul albastru, pentru gaze naturale. „Cu bonurile primite, beneficiarii trebuie sa se prezinte la asociatiile de proprietari unde isi achita intretinerea sau la sediul ROMGAZ. Vor da pentru fiecare luna de iarna bonul primit, platind diferenta“, a precizat Gabriel Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS