Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Vaccin antigripal din belsug

Inca 16.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite in judetul Dolj, in cadrul campaniei nationale de vaccinare antigripala. Vaccinul a ajuns zilele trecute la Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj, de unde urmeaza sa ajunga la beneficiari. Asiguratii care au dreptul la vaccinare antigripala gratuita isi pot ridica dozele doar de la medicul de familie.

„In cadrul campaniei de vaccinare antigripala, au mai fost impartite in a doua jumatate a lunii trecute 16.000 de doze, alte 6.700 de doze urmind sa fie primite pina pe 31 decembrie“, a mentionat doctor Dolores Tatar, director adjunct executiv pe probleme de medicina preventiva in cadrul DSP Dolj. Ultimele date furnizate de DSP arata ca in judetul Dolj s-au inregistrat pina in prezent 6.500 de cazuri de viroze respiratorii – un numar obisnuit pentru aceasta perioada – si nici un caz de gripa.

Lovita de un Espero pe trecerea de pietoni

O craioveanca a fost lovita de o masina chiar pe trecerea de pietoni de linga Piata Centrala. Maria Stefan, de 56 de ani, se intorcea de la cumparaturi luni, in jurul orei 14.00. S-a angajat in traversarea strazii Calea Bucuresti, pe trecerea de pietoni de la intersectia cu strada Fratii Golesti. O masina care era pe banda a treia i-a acordat prioritate, insa femeia a fost lovita violent si accidentata grav de un alt autovehicul – un Espero condus de Marius Mitica, de 33 de ani, din localitate – care venea pe banda a doua. Maria Stefan a suferit multiple fracturi, fiind internata la Spitalul de Urgenta din Craiova, iar soferul care a ranit-o este cercetat pentru vatamare corporala din culpa.

Mehedintu, sofer fara permis

Un barbat de 37 de ani, din Craiova, a tamponat o masina, conducind fara permis, apoi a fugit de la locul accidentului. In noaptea de luni spre marti, Valerica Mehedintu a plecat la plimbare prin cartierul craiovean Valea Rosie. Vrind sa plece de pe loc cu masina, pe care o avusese parcata o vreme in dreptul bisericii de pe strada Imparatul Traian, nu a acordat prioritate unei alte Dacii care venea din spate. Cele doua masini s-au ciocnit, apoi, ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat, Mehedintu si-a continuat drumul. A fost prins si imobilizat dupa vreo 50 de metri, de soferul autoturismului avariat, care a anuntat imediat politia. Mehedintu este cercetat atit pentru conducere fara permis, cit si pentru parasirea locului accidentului.

Testare la aniversare

La aniversarea a cinci ani de activitate, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate isi testeaza angajatii. Fericitul eveniment va avea loc saptamina viitoare si la el vor participa si zece angajati ai Casei de Asigurari de Sanatate Dolj. Cei selectionati va trebui sa-si dovedeasca aptitudinile, raspunzind in scris la un chestionar legat de activitatea profesionala. „Obiectivul general al proiectului este identificarea cailor de crestere a performantelor in sistemul asigurarilor sociale de sanatate“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvint a CAS Dolj.

Spitalul Judetean Gorj, in pragul unei crize de ser fiziologic

Spitalul Judetean Gorj este in pragul unei crize de ser fiziologic, solutie absolut necesara pentru tratamentul bolnavilor. Emil Sandu, directorul Spitalului Judetean Gorj, a spus ca societatea care a cistigat licitatia pentru aprovizionarea cu ser fiziologic nu poate asigura cantitatea necesara: „Ne descurcam cum putem. Pina la organizarea licitatiei electronice vor mai trece doua-trei saptamini“.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version