12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Spitalul de Urgenta, tigarile se confisca

La Spitalul de Urgenta, tigarile se confisca

Zeci de pachete de tigari sint adunate si distruse in fiecare zi la Spitalul de Urgenta Craiova. Nu este vorba de o campanie antifumat, ci doar de o activitate care intra in atributiile zilnice ale administratiei unitatii sanitare. „Raziile“ incep inca de la primele ore ale diminetii pe holurile institutiei, acolo unde se aduna fumatorii la o tigara. Zeci de persoane sint surprinse astfel incalcind directivele Ministerului Sanatatii, potrivit carora fumatul in unitatile sanitare este strict interzis.

Masura este extrem de dura. Fumatorilor li se confisca pe loc tigarile. Daca totusi nu se arata dispusi sa renunte de bunavoie la pachetul de tigari, se razgindesc in momentul in care li se spune ca amenda pentru fumat in incinta unei unitati sanitare este de cinci milioane de lei. „Marfa“ adunata la o singura razie, de la parter pina la etajul zece, poate ajunge si la 10 – 15 pachete. Tigarile sint distruse apoi chiar in biroul directorului, pentru a nu exista suspiciuni in legatura cu destinatia acestora.

Intrebate de ce fumeaza pe holurile unitatii sanitare, rudele bolnavilor si unii pacienti se scuza, spunind ca nu au vazut afisele de avertizare care impinzesc peretii institutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS