10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie de proportii printre taximetristii din Craiova

Razie de proportii printre taximetristii din Craiova

• Primaria considera ca instalatiile GPL neomologate fac din taxiuri adevarate
„bombe pe roti“ • Cei prinsi in flagrant risca sa-si piarda licentele de taximetrie

Politia Rutiera Craiova, impreuna cu inspectori de la primarie si de la Registrul Auto Roman (RAR) au efectuat miercuri seara o razie de proportii pe strazile municipiului, pentru a descoperi taxiurile care au montate instalatii GPL neomologate. In timpul controalelor, au fost verificate 364 de masini, aplicindu-se 58 de sanctiuni, in valoare de 61,5 milioane de lei. 11 dintre taximetristii cazuti in plasa inspectorilor au primit amenzi pentru opriri neregulamentare, trei dintre ei – pentru neafisarea tarifelor pe portierele masinii, in timp ce 19 au primit amenzi pentru lipsa atestatelor profesionale.

Politistii au ridicat alte 16 certificate de inmatriculare pentru autoturismele dotate cu instalatii GPL neomologate. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu, cel care a condus actiunea, a declarat ca 16 soferi care aveau instalatii GPL montate pe masina risca sa piarda temporar sau definitiv autorizatia de taximetrie.

„Noi trimitem situatia completa a celor depistati cu instalatii neomologate la RAR, iar pentru acest lucru Autoritatea Rutiera Romana (ARR) le suspenda acreditarea. La rindul ei, primaria poate decide, conform legii, suspendarea licentei, in momentul in care se anuleaza sau se suspenda unul dintre actele care au stat la baza acordarii ei. In cazul de fata, este vorba de acreditarea din partea ARR“, a spus Nedelescu.

Bombe pe roti

Viceprimarul a mai declarat ca actiunea a fost preventiva, deoarece o astfel de instalatie neomologata poate face oricind explozie, punind in pericol viata clientilor care se urca in taxi fara sa stie cu ce este dotata masina.

Controalele pe aceasta tema au inceput dupa ce la primarie au aparut mai multe sesizari, conform carora o mare parte dintre taxiurile craiovene sint dotate cu instalatie GPL neomologata, pentru a reduce costurile cu carburantii, gazul fiind jumatate din pretul litrului de benzina. De asemenea, proprietarii autoturismelor Matiz si Tico trebuie sa renunte la instalatiile GPL cu care si-au dotat masinile dupa 1 ianuarie 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS