Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Nu mai sint lemne la preturi derizorii

Serviciul de Patrimoniu si Gospodarie Comunala din cadrul Primariei Craiova a anuntat ca nu mai sint stocuri de lemne pentru luna octombrie. Din aceasta cauza, nu se mai primesc nici cereri din partea craiovenilor pentru achizitionarea lor. Pretul de 550.000 de lei pe metrul cub i-a determinat pe foarte multi sa profite de oferta. Acesta este si motivul pentru care, inca de la jumatatea lunii octombrie, stocul pus la dispozitie a fost epuizat. In aceasta situatie, craiovenii sint nevoiti sa apeleze la alte modalitati de a se incalzi. Reprezentantii Serviciului de Patrimoniu si Gospodarie Comunala spera ca in luna noiembrie sa mareasca stocul pus la dispozitie, in special pentru oamenii nevoiasi.

Ajutoare financiare pentru patru familii din Craiova

Primaria Craiova va oferi in aceasta saptamina un ajutor banesc pentru citeva familii ale celor care au murit in urma accidentului aviatic din 1997, cind o bomba de aviatie a explodat pe pista Aeroportului Militar, facind 16 morti. Patru dintre acestea au depus in ultimul an numeroase plingeri la primarie, in vederea obtinerii unor ajutoare. In aceasta saptamina, s-a hotarit ca acestea sa beneficieze de cite patru milioane de lei. De asemenea, copiii din cadrul familiilor amintite care sint elevi sau studenti vor primi legitimatii gratuite pentru transportul in comun, atit timp cit vor urma o institutie de invatamint. Vestea distribuirii de ajutoare i-a determinat si pe membrii celorlalte familii afectate sa isi ceara drepturile. Acestia s-au lovit insa de refuzul autoritatilor, fiindu-le transmis ca nu figureaza pe lista de ajutoare. Oamenii sint nemultumiti, amenintind ca vor depune plingeri la forurile superioare, pina in momentul in care primaria le va da si lor un ajutor financiar.

Vrajitoarea Mustata a fost „rasa“

O asa-zisa vrajitoare a fost retinuta, zilele trecute, de politistii slatineni, pentru savirsirea infractiunii de furt. Profitind de naivitatea unei slatinence, Mirela Mustata, de 26 de ani, din comuna Mosoaia, judetul Arges, a convins-o pe Elena Nitu sa o primeasca in apartament ca sa-i ghiceasca viitorul. In timp ce amabila locatara plecase sa caute banii prin casa, pentru a rasplati „viziunile“ vrajitoarei, aceasta a sustras doua inele, o verigheta si un ghiul, toate din aur. Cind s-a intors cu banii, Elena Nitu a avut surpriza sa constate ca a fost furata. Femeia a mers imediat la politie, unde a reclamat fapta, politistii retinind-o la scurt timp pe „vrajitoare“. Prejudiciul de 4.500.000 de lei a fost recuperat. Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, deoarece se pare ca Mirela Mustata nu este la prima fapta de acest gen.

I s-a desprins remorca in mers

Un accident mai putin obisnuit s-a petrecut la intrarea in orasul Corabia. Marin Buca, de 56 de ani, din comuna Orlea, in timp ce conducea un autoturism Aro 243, care tracta o remorca,

s-a trezit ca aceasta se desprinde din sistemul de cuplare, ajunge pe sensul opus directiei de mers si il accidenteaza pe Marian Ghita, de 40 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta. Acesta a fost internat la Spitalul de Urgenta din Craiova. Politistii continua cercetarile.

Ori platesti, ori te fac prostituata

Mariana Casandru, din comuna doljeana Galicea Mare, a pretins de la un craiovean suma de 20 de milioane de lei, pentru a renunta sa-i trimita prietena in strainatate la… produs. Craioveanul i-a sesizat pe politisti cu privire la faptul ca femeia, impreuna cu alte persoane din municipiu, il presa sa plateasca banii, fapt pentru care politistii l-au incurajat sa faca plata sub supraveghere. Intr-un bar din Craiova, partile s-au intilnit, plata a fost facuta, dupa care politistii au realizat flagrantul, iar Mariana Casandru a fost arestata preventiv pentru 29 de zile. A doua zi dupa ce a fost arestata, Tribunalul Dolj a dispus punerea si cercetarea Marianei in libertate, considerind ca nu prezinta pericol social. Tribunalul are dreptate: in arest era putin probabil ca va putea sa racoleze fete pentru a le trimite la produs, pe cind in libertate poate femeia sa cistige un ban cinstit.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version