22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTone de gunoi si pamint depozitate in cimitirul Ungureni

Tone de gunoi si pamint depozitate in cimitirul Ungureni

Pe adresa Serviciului de Salubritate Craiova au sosit, acum doua saptamini, mai multe sesizari cu privire la crearea unui „munte“ de gunoi si pamint in incinta cimitirului Ungureni. Deplasindu-se la fata locului, angajatii primariei s-au minunat vazind mormanul de deseuri sub care se afla un mormint. Aceasta situatie persista de la infiintarea cimitirului.

„Locuiesc in apropierea cimitirului de peste 40 de ani si inca de la infiintare s-a aruncat in aceasta zona gunoi si pamint. Am sesizat si in trecut Salubritatea, dar pina in prezent nu s-a intreprins nimic.

De-a lungul anilor, gunoiul s-a inmultit vazind cu ochii, transformind zona intr-un focar de infectie“, a spus Angelica Piper, o localnica din apropierea cimitirului Ungureni.

Actiunea va costa Primaria Craiova aproximativ trei miliarde de lei, de ridicarea gunoiului ocupindu-se simultan Serviciul de Salubritate si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ.

„Am fost instiintat, acum zece zile, de directorul de la Salubritate, Sorin Ciobanu, de existenta unor deseuri in incinta cimitirului Ungureni. Am inceput ridicarea gunoiului pe 14 octombrie si speram ca pina simbata sa incheiem. In prezent lucram cu trei autobasculante, urmind ca de miercuri numarul acestora sa se dubleze. Deocamdata, am ridicat 25 de autobasculante si preconizam ca numarul acestora va depasi 100. Deseurile ridicate se depoziteaza in cartierul Lapus, la blocul V9, unde trebuie sa acoperim fundatiile a doua blocuri care dateaza de acum 14 ani. Dupa astuparea celor doua fundatii, in zona se va construi un loc de joaca pentru copii. Pentru a preintimpina astfel de situatii pe viitor, de la 1 noiembrie, in cimitirele din Craiova va fi instaurata paza militarizata. Deja am incheiat un contract de colaborare cu o firma specializata in paza, urmind ca de acum inainte aceasta sa raspunda de ceea ce se intimpla in cimitire“, a declarat viceprimarul Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS