Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Alegerile din noiembrie vor costa in Dolj 16 miliarde de lei

Cheltuielile cu alegerile parlamentare si prezidentiale din 28 noiembrie se ridica, in Dolj, la 16 miliarde de lei, fondurile fiind asigurate de guvern. Cea mai mare parte din suma, zece miliarde de lei, va fi folosita pentru plata personalului care va participa la organizarea referendumului, 5,8 miliarde vor fi destinate tiparirii buletinelor de vot si a achizitionarii stampilelor. Cheltuielile materiale cu faxul si telefoanele sint in jur de 120 de milioane de lei. Aproape 40 de tone de hirtie vor sosi in Dolj de la rezervele de stat de la Pitesti, pentru tiparirea buletinelor de vot. In ceea ce priveste listele electorale, acestea vor fi puse la dispozitia partidelor politice doritoare de catre primarii, dar contra cost. La cererea partidelor de opozitie, la reuniunea de joi a comisiei tehnice care se ocupa de organizarea alegerilor, listele electorale au fost livrate si in format electronic.

S-a stabilit conducerea Circumscriptiei Electorale Judetene Gorj

In Sala de Consiliu a Tribunalului Gorj a avut loc ieri tragerea la sorti pentru stabilirea componentei Circumscriptiei Electorale Judetene. In urna au fost introduse numele a 43 de judecatori. In urma tragerii la sorti, presedintele Circumscriptiei Electorale Judetene Gorj va fi Aliosa Carbunaru, iar Madalian Lunganoiu va fi loctiitorul acestuia. Membru al circumscriptiei electorale va fi judecatorul Ion Duguleanu. La tragerea la sorti au participat si reprezentantii a trei partide: PSD, PUR si PRM. Nu au fost inregistrate constestatii.

Cursuri de acordare a primului ajutor

Crucea Rosie, filiala Dolj, a demarat incepind cu luna octombrie cursuri de pregatire de surori medicale specializate in acordarea primului ajutor in caz de dezastre. Pina in prezent, 20 de persoane s-au inscris la cursuri pentru a invata metode de acordare a primului ajutor, dar si tehnici de ingrijire a bolnavilor. „Principala preocupare a filialei Dolj consta in pregatirea pentru interventii in caz de calamitati. Am inceput un program nou impreuna cu voluntarii veniti la Crucea Rosie, pentru ca ei sa completeze detasamentele de interventie ale filialei in caz de dezastre“, a declarat Maria Vintila, directoarea Crucii Rosii, filiala Dolj.

Banii pentru lucrarile agricole de toamna au ajuns in Mehedinti

Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DGADR) Mehedinti a primit, pina in prezent, 38 de miliarde de lei, suma care reprezinta subventia acordata de la bugetul de stat in baza O.G. nr. 61/2003, pentru realizarea lucrarilor agricole de toamna. Fiecare dintre cei aproximativ 60.000 de producatori agricoli mehedinteni, care au in proprietate o suprafata de teren arabil de pina la cinci hectare inclusiv, va primi un milion de lei pentru fiecare hectar de teren aflat in posesie. „In perioada urmatoare, tuturor agricultorilor mehedinteni, care detin teren in suprafata mentionata, le va fi repartizata diferenta de pina la 60 de miliarde de lei, suma care trebuie acordata intr-o prima etapa producatorilor agricoli care insaminteaza in aceasta toamna griu si orz“, a spus Alexandru Boruga, directorul DGADR Mehedinti.

Directia Silvica Craiova ofera 500.000 de puieti pentru impadurire

Proprietarii de terenuri din Dolj vor primi cu titlu gratuit 500.000 de puieti pentru impadurirea zonelor nisipoase, incepind cu sfirsitul acestei luni. Anuntul a fost facut de Stefan Deca, directorul Directiei Silvice Craiova, care a precizat ca, pina in prezent, au fost identificate aproximativ 100 de hectare de teren care au nevoie de impadurire. „Ne-am axat in principal asupra zonelor nisipoase, pentru a impiedica desertificarea judetului. Am primit pina acum 500.000 de puieti de la Regia Nationala a Padurilor, pe care ii vom ridica atunci cind va inceta vegetatia, adica sfirsitul lui octombrie – inceputul lui noiembrie“, a declarat Stefan Deca. Conform estimarilor specialistilor din silvicultura, pe un hectar de teren se pot planta in medie 5.000 de puieti.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version