11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerenuri de miliarde la periferia Severinului

Terenuri de miliarde la periferia Severinului

Cei care si-au achizitionat in ultima perioada terenuri pe parcelele situate la periferia municipiului Drobeta Turnu Severin au facut una din cele mai bune afaceri din viata lor. In urma cu zece ani, terenurile respective valorau citeva milioane, iar acum se vind cu sume ce se ridica la sute de milioane de lei. Adrian Valiug a cumparat 10.000 de metri patrati de teren in 1995 la marginea Severinului, pe „aeroport“, cum ii zic cei din zona. Pretul, 100 de milioane de lei. Adica pretul a sapte autoturisme Dacia. Pe masura ce in zona au inceput sa apara vilele precum ciupercile dupa ploaie, severineanul a vindut trei sferturi din terenul sau, cu 80.000 de euro.

„Am fost primul care a avut teren aici. Cind l-am cumparat, nu era nimic, decit pamint sterp si, la o aruncatura de bat, lanuri de porumb. Acum, sint cel putin 12 vile in constructie“, spune Adrian Valiug.

Numele celor care isi ridica aici adevarate palate nu se stiu deocamdata. De altfel, cind vor fi gata, casele lor vor semana cu adevarate cazemate. Situatia nu difera cu mult nici in apropierea Spitalului Judetean. Si acolo au rasarit vilele, dar terenul aferent acestora este cu mult mai mic. Daca pe „aeroport“ vilele inca se mai construiesc, cele de la Padurea Crihala sint gata si se poate estima ca fiecare costa cel putin 2-2,5 miliarde de lei.

Un metru patrat de teren cu deschidere la sosea si aflat in vecinatatea unor conducte de alimentare cu apa potabila a ajuns sa valoreze acum chiar si opt-noua euro. Reprezentantii agentiilor imobiliare care activeaza pe piata severineana declara ca pretul acestor terenuri va inregistra o crestere semnificativa in urmatorii ani. „Putem spune ca, o data cu ridicarea acestor minicartiere rezidentiale, se deschide in zona o serie intreaga de oportunitati pentru investitorii care vor dori sa construiasca unitati comerciale“, spun agentii imobiliari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS