Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Listele parlamentare ale PSD Olt, batute in cuie

Marin Diaconescu, presedintele filialei Olt a PSD, a anuntat ieri numele celor inscrisi pe listele pentru alegerile parlamentare din noiembrie. Primul loc la Senat este ocupat in continuare de Rodica Stanoiu, pe locul doi fiind impus de la centru Valeriu Steriu. Acesta va fi urmat de Ion Toma, Gheorghe Dumitrescu si Dumitru Nica. In ceea ce priveste lista pentru Camera Deputatilor, aceasta cuprinde noua nume. In afara de Marin Diaconescu, care a ramas neclintit, pe locul secund se afla candidatul PUR, Renica Diaconescu, urmat de Florin Iordache, Catalin Matei, Ion Bozga, Toma Pruna, Ionel Culcescu, Virgil Delureanu si Luminita Tudora. Pesedistii olteni spera ca, la alegerile parlamentare din noiembrie, sa obtina patru mandate de deputati si doua de senator.

Drumul ce leaga comunele Giuvarasti si Gircov va fi pietruit

Locuitorii comunelor oltene Giuvarasti si Gircov asteapta de citiva ani finantare SAPARD pentru asfaltarea drumului comunal. Asfaltarea drumului ce strabate cele doua comune pe o distanta de patru kilometri va necesita o investitie de aproximativ 23 de miliarde de lei. Consiliul Judetean Olt a aprobat alocarea a 500 de milioane de lei pentru pietruire, insa suma nu a fost inca alocata. Primarul comunei Giuvarasti, Andrei Ion, a spus ca drumul care va fi asfaltat avea nevoie urgenta de o investitie de proportii, deoarece stare lui este jalnica. „Doar pentru comuna noastra am avea nevoie de 17 miliarde de lei. Asteptam si noi sa se finalizeze celelalte proiecte ca sa ni se aloce suma necesara. Pina atunci incercam sa obtinem de la consiliul judetean fonduri pentru pietruire. In curind drumul va deveni impracticabil“, a spus primarul Andrei Ion.

Locuri de munca pentru „pensionari“

Persoanele care au peste 45 de ani si sint somere vor avea vineri, 15 octombrie, sansa de a-si gasi o slujba, in cadrul unei editii speciale a Bursei Locurilor de Munca dedicate acestora. In judetul Olt, tirgul de joburi se va desfasura in cele patru orase unde Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca are filiale, respectiv la Slatina, Caracal, Corabia si Bals. Pina ieri au fost contactati in acest sens 106 agenti economici, dintre care numai 19 au anuntat ca vor participa efectiv la bursa. Oferta de munca este alcatuita, deocamdata, din 113 locuri de munca vacante, majoritatea regasindu-se la Slatina, unde 68 de posturi isi vor astepta ocupantii. Organizatorii tin sa reaminteasca faptul ca agentii economici care angajeaza persoane trecute de 45 de ani, pe perioada nedeterminata, vor primi lunar, timp de un an, o suma reprezentind un salariu minim brut pe economie. Conditia obtinerii acestei facilitati este ca angajatorii sa mentina raportul de munca, timp de doi ani, cu persoanele angajate.

Directorul Centrului de Arta „Constantin Brancusi“ este geolog

Sorin Buliga, inginer geolog, a devenit noul director al Centrului de Arta si Cultura „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu. Acesta a sustinut, in urma cu zece zile, un concurs, la care a participat si fostul director al centrului. Buliga a prezentat o oferta manageriala de 40 de pagini, prin care doreste sa relanseze activitatea institutiei. Sorin Buliga a lucrat in cadrul Bibliotecii de Arta „Iosif Keber“ si a fost cadru didactic la Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version