11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte stiri

75 de directori de scoala vor fi numiti cu delegatie

Concursul pentru ocuparea posturilor de director si director adjunct la unitatile de invatamint preuniversitar doljean se va derula in perioada 18-22 octombrie. Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Monalisa Galeteanu, spune ca pentru cele 122 de posturi scoase la concurs s-au inscris numai 50 de candidati. Aceasta apreciaza ca dezinteresul cadrelor didactice pentru concurs este oarecum „justificat“: „Consider ca principalele cauze pentru care cadrele didactice au manifestat reticente la inscriere sint comune. Majoritatea posturilor de director – 75 din cele 122 existente – sint in mediul rural, iar modificarile aduse la metodologia de concurs, privind evaluarea cunostintelor candidatilor pe baza testului grila, nu sint pe placul acestora“. In aceste conditii, conducerea ISJ Dolj va fi pusa in situatia de a numi cu delegatie in postul respectiv un cadru didactic care indeplineste conditiile legale.

Locuri de munca pentru somerii de peste 45 de ani

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti va organiza vineri o bursa a locurilor de munca pentru somerii care au peste 45 de ani. 16 agenti economici si-au confirmat deja participarea, punind la dispozitie locuri de munca in meserii precum confectioner imbracaminte, brutar, vinzator, patiser sau lacatus mecanic. In baza Legii nr. 76/2002, angajatorii care ofera locuri de munca somerilor in virsta de peste 45 de ani au parte de o serie de facilitati. „Se ofera timp de un an un salariu minim pe economie pentru fiecare somer in virsta de peste 45 de ani, dar obligatia agentului economic este de a-l tine angajat pe noul salariat cel putin doi ani“, a spus Sorin Marinescu, sef Birou Implementare Masuri Active din cadrul AJOFM Mehedinti.

Concurs pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari

Concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari la ISJ Dolj se va desfasura astazi si miine, la sediul ISJ. Monalisa Galeteanu, inspector general adjunct, spune ca sint scoase la concurs patru posturi de inspectori scolari: „Sint vacante trei posturi de inspector cu norma intreaga, dintre care doua pentru inspectori teritoriali si unul pentru minoritati, insa se mai scot la concurs inca doua posturi cu jumatate de norma, pentru fizica si engleza“.

Trei cabinete medicale nu au fost acreditate de CAS Dolj

In judetul Dolj este in curs de acreditare activitatea cabinetelor medicale. Potrivit conducerii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, pina in prezent au fost controlate si au primit aviz favorabil 230 de cabinete medicale dintr-un total de aproape 900. „In urma evaluarilor, doar trei cabinete medicale nu au fost acreditate, neindeplinind conditiile legale prevazute de Ordinul de Guvern nr. 124/1998, privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale. Persoanele aflate pe listele acestor medici de familie beneficiaza in continuare de drepturile care le revin in calitate de asigurati, doar ca ei vor apela la alti medici de familie din localitatile respective“, a declarat economista Cristina Moraru, directoarea CAS Dolj. Cele trei cabinete neacreditate apartin medicilor de familie Viorica Bila din Segarcea, Rodica Visan din Ciupercenii Noi si Laurentia Lungu din Grecesti. Conducerea CAS Dolj sustine ca medicii respectivi vor putea solicita o noua acreditare abia peste trei luni. Evaluarea cabinetelor medicale in vederea acreditarii se va finaliza pina pe 19 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS