16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Mercur contra Oltcit

• Un taximetrist urma sa primeasca un autoturism Oltcit din partea unui coleg de breasla, daca i-ar fi gasit cumparator pentru o importanta cantitate de mercur alb • Din nefericire pentru comerciantii de mercur, in loc de clienti au aparut ofiterii de la Crima Organizata

Un taximetrist craiovean a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, sub acuzatia de trafic cu mercur, dupa ce a incercat sa vinda aproape sase kilograme de mercur alb. Politistii continua cercetarile pentru descoperirea si trimiterea in fata magistratilor a intregii retele de traficanti de mercur.

Taximetristul comerciant de mercur

Lucratorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Dolj aflasera ca taximetristul Stefan Tudor, de 37 de ani, din comuna doljeana Macesu de Jos, ar avea de vinzare mercur alb, asa ca au inceput sa-l fileze. Pe 2 septembrie, s-au tinut dupa Tudor citeva ore, timp in care acesta a „bintuit“ de la un capat la altul al Craiovei, in cautare de potentiali cumparatori pentru mercur. In jurul prinzului, si-a fixat o intilnire cu un asemenea individ, in apropierea haltei Triaj din cartierul Craiovita Noua. Ajungind la locul de intilnire, oamenii legii l-au observat de departe pe Stefan Tudor plimbindu-se nervos pe marginea drumului, cu o plasa in mina. S-au apropiat si l-au luat. Cind i-au desfacut plasa, politistii au descoperit in interior doua sticle de plastic de o jumatate de litru, in care se gasea cantitatea de 5,710 kilograme de mercur alb.

Dindu-si seama ca nu are rost sa nege, Tudor a recunoscut ca dorea sa vinda mercurul cu pretul de 750 de dolari kilogramul. Mai mult, a dezvaluit si faptul ca are mercurul de la un prieten al sau, pe nume Costinel Daniel Truda, de 25 de ani, tot taximetrist, care il astepta la mica distanta, intr-un Tico galben. Vazindu-i pe politisti cind se apropiau, Truda a reusit pe moment sa scape cu fuga. A fost prins dupa citeva ore, insa n-a vrut cu nici un chip sa recunoasca faptul ca ar avea vreun amestec in afacerea cu mercur alb.

Cumparatorul a reusit sa fuga

Arestat preventiv in baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj, Stefan Tudor si-a recunoscut cu sinceritate vina, fiind deja trimis in judecata de procurorii doljeni. Politistii continua insa cercetarile, pentru a-i depista si pe ceilalti protagonisti ai tranzactiei cu mercur. „In cursul anchetei, urmeaza sa stabilim in continuare de unde provine mercurul pe care incercau sa-l vinda si cite persoane mai sint implicate in aceasta afacere ilegala“, a precizat comisarul Mauriciu Popa, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IJP Dolj.

Oamenii legii urmeaza sa stabileasca acum implicarea celuilalt taximetrist, Costinel Daniel Truda, in aceasta afacere, mai ales ca Tudor a declarat ca de la acesta ar fi primit mercurul pe care urma sa-l comercializeze, promitindu-i-se un autoturism Oltcit daca va gasi un cumparator pentru intreaga cantitate de mercur alb. Tudor a destainuit anchetatorilor ca, umblind dupa clienti, l-a cunoscut pe un anume Emil, care, la sfirsitul lunii august 2004, l-a sunat si i-a comunicat ca un anume Vali din Satu Mare doreste sa-i ofere 750 de dolari pe kilogramul de mercur. Numitul Vali, cumparatorul, a reusit sa se faca nevazut atunci cind au sosit politistii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS