11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexandru Crisan a pierdut si RAUPS Rovinari

Alexandru Crisan a pierdut si RAUPS Rovinari

• Alexandru Crisan, in prezent arestat, nu mai este patron al RAUPS Rovinari
• SC SIOMAX ar putea prelua RAUPS • Firma SIOMAX, administratorul UREX,
a definitivat ieri caietul de sarcini al uzinei, acesta fiind cumparat de o firma din Italia si de alta din Romania • Licitatia pentru vinzarea UREX va avea loc pe 8 noiembrie • Expertii financiari au stabilit valoarea UREX la 294 de miliarde de lei

Judecatorii de la Tribunalul Gorj au hotarit ieri intrarea in lichidare judiciara a firmei RAUPS Rovinari, patronata de Alexandru Crisan. Specialistul in escrocherii din Brasov nu mai are nici un fel de drepturi de administrare asupra RAUPS, unde sint angajati aproximativ 60 de muncitori. Societatea are ca principal obiect de activitate lucrari de reparatii si prestari servicii in domeniul minier. Muncitorii au intrat in greva, in urma cu peste o luna si jumatate, intrucit nu isi mai primisera salariile. La vremea respectiva, salariatii au blocat poarta societatii cu un camion si au solicitat plata salariilor restante pe citeva luni. Oamenii erau nemultumiti si de faptul ca Alexandru Crisan este patron si au cerut initierea procedurilor de intrare a RAUPS in lichidare judiciara. Ieri, judecatorii de la Tirgu Jiu i-au luat lui Crisan dreptul de a mai conduce firma si de a avea acces la vreun cont al societatii. Citeva zeci de muncitori au asistat la proces si au ascultat decizia magistratilor. Acestia nu au facut public numele firmei care va administra RAUPS, insa in carti se afla SC SIOMAX, patronata de Mariana Somnea.

Proceduri similare

Patroana SIOMAX, Mariana Somnea, a precizat ca nu a aflat daca va administra RAUPS, insa a admis faptul ca s-ar putea ocupa si de lichidarea judiciara a celei de-a doua firme a lui Crisan. Procedura de lichidare judiciara a RAUPS va fi similara cu cea de la UREX, dupa cum a spus Mariana Somnea. Muncitorii au declarat ca RAUPS era folosita in trecut de Crisan junior ca o supapa prin care reusea sa cistige lucrari pentru UREX Rovinari. Mecanismul s-a blocat atit prin interventia organelor de ancheta, cit si din cauza celor peste 40 de miliarde de lei datorii pe care RAUPS le inregistreaza la bugetul de stat sau la alte bugete. „A fost declansata procedura de reorganizare judiciara a acestei societati. Judecatorii nu au facut public numele firmei. Eu cred ca firma SIOMAX ar avea un avantaj in preluarea RAUPS, intrucit s-a ocupat si de UREX. Deocamdata nu am fost instiintati si nu am aflat nimic oficial. Pe lista sint trei firme, intre care si a noastra“, a mentionat Mariana Somnea.

UREX va avea un nou patron

In ceea ce priveste UREX Rovinari, Mariana Somnea a declarat ca ieri a fost definitivat caietul de sarcini pentru licitatia care va avea loc pe 8 noiembrie. Doua societati, una din Italia si alta din Romania, si-au anuntat pina acum participarea la licitatie, prin cumpararea caietului de sarcini. Pretul de vinzare a UREX nu va putea fi mai mic de 294 de miliarde de lei, atit cit este valoarea activelor uzinei, stabilita de catre expertii financiari.

Datoriile inregistrate de UREX Rovinari se cifreaza la 960 de miliarde de lei. In prezent, fostul patron al UREX si RAUPS se afla dupa gratii, fiind judecat pentru infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata. Conform rechizitoriului inaintat de procurori judecatorilor din Tirgu Jiu, Alexandru Crisan junior a semnat trei contracte pentru achizitionare de echipamente de la o societate din Gorj. Bunurile au fost platite cu patru file cec fara acoperire. Pe acestea se afla si semnatura lui Alexandru Crisan senior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS