Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Episcopia Severinului solicita sprijinul jandarmilor impotriva cautatorilor de comori

Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintia Sa Nicodim, a tras un semnal de alarma cu privire la pericolul pe care il reprezinta cautatorii de comori pentru bisericile din judet. PS Nicodim a solicitat Comandamentului de Jandarmi Mehedinti sa asigure protectia lacaselor de cult declarate monumente istorice. Istoria a numeroase biserici este strins legata de o serie de legende privitoare la ascunderea unor comori in interiorul lor. Profanarea bisericilor de catre cautatorii de comori este ceva obisnuit in Mehedinti. Lacasul de cult din localitatea Zegujani, declarat monument istoric, a fost profanat anul trecut, chiar sub ochii preotului, de niste asa-zisi restauratori. Urmarea a fost distrugerea mozaicului, vechi de 200 de ani, o groapa adinca de citiva metri, sapata in interiorul bisericii, si o sanctiune data preotului iresponsabil de catre Mitropolia Olteniei.

Accident grav soldat cu un mort la Farcasele-Olt

Un tragic accident de circulatie care a avut loc ieri-dimineata in judetul Olt s-a soldat cu decesul unei persoane. Nicolae Cretu, de 55 de ani, din comuna Gostavatu, se afla la volanul unui autocamion marca ROMAN si circula pe raza comunei Farcasele. Potrivit politistilor, barbatului i s-ar fi facut rau la un moment dat, ar fi pierdut controlul volanului, autovehiculul izbindu-se de un cap de pod. Soferul a decedat in urma impactului. Deoarece nu s-a putut stabili care a fost cauza ce a dus la producerea acidentului, s-a dispus efectuarea necropsiei, iar cercetarile continua.

Un bolnav a intrat in coma, dupa ce a cazut din picioare

Un batrin a fost operat la Spitalul de Urgenta Craiova dupa ce s-a lovit la cap in timp ce era internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Eugen Popescu, de 75 de ani, din comuna doljeana Orodel, se afla de mai multe zile in tratament in Sectia neurologie nr.1 a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova. Marti seara, in jurul orei 19.00, batrinului i s-a facut rau si a cazut intre doua paturi din salon, lovindu-se grav la cap. El a fost transportat in stare de coma la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost operat de dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie. „Avea un hematom cranian pe care i l-am extirpat, iar starea lui postoperatorie este deocamdata destul de buna. Pacientul are insa o virsta inaintata, din aceasta cauza putind aparea oricind complicatii“, a declarat dr. Camenita.

28 de agenti economici, sanctionati de Protectia Consumatorului

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au desfasurat saptamina trecuta 40 de actiuni de control la agentii economici din judet. S-a verificat legalitatea si modul de comercializare a produselor si au fost depistati 28 de agenti economici care au incalcat legea. Acestia au fost sanctionati, valoarea amenzilor ridicindu-se la aproximativ 63 de milioane de lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitiva si retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alterate sau expirate, valoarea lor ajungind la trei milioane lei.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version