10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupuri-suport pentru fostii detinuti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri

Grupuri-suport pentru fostii detinuti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri

Fundatia „Cuvintul care Zideste“ – apartinind Arhiepiscopiei Craiova, intentioneaza ca, in viitorul apropiat, sa infiinteze in fiecare parohie grupuri-suport care sa vina in ajutorul fostilor detinuti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT). Grupul-suport ar presupune un grup de tineri apropiati bisericii, care alaturi de preotul paroh sa ajute detinutii abia eliberati sa se integreze in societate.

„Noi lucram deja cu detinutii in penitenciar, oferindu-le consiliere vocationala. Este nevoie insa de mai mult. Chiar daca noi ii invatam cum sa se poarte in societate, cum sa obtina un loc de munca, eforturile pe care le facem sint in zadar daca, in momentul in care parasesc penitenciarul, nu se bucura de suport din partea celorlalti“, a spus Anamaria Voila, asistent social in cadrul PMT Craiova.

Infiintarea grupurilor-suport are mari sanse de izbinda, avind in vedere colaborarea permanenta dintre parohii si actiunile pe care biserica le desfasoara nu numai in PMT, dar si in Penitenciarul de Maxima Siguranta.

„Prin implicarea parohiilor s-au realizat deja foarte multe lucruri pentru cei care au nevoie de ajutor. Dar se pot face si mai multe. Faptul ca pina acum s-a reusit organizarea a zece cercuri crestine in zece parohii ne demonstreaza ca proiectul nostru pentru tinerii detinuti poate avea succes“, a mai spus Anamaria Voila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS