12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContorizarea consumului de agent termic continua

Contorizarea consumului de agent termic continua

Numai 2.100 de contoare pentru inregistrarea consumului de energie termica vor fi montate in urmatoarele luni in Craiova. Marea contorizare care a debutat in 2002 va continua pina in iunie 2006, cind toate cele 9.000 de scari de bloc din Craiova vor fi dotate cu gigacalorimetre.

Asa sustine directorul Regiei de Termoficare din Craiova, Tatian Tudorache, potrivit caruia, pina in acest moment, numai o mie de scari de bloc din Banie au fost contorizate, urmind ca, in scurt timp, locuitorii din alte 2.100 de blocuri sa se bucure de facturi la intretinere, pe timp de iarna, conforme cu consumul efectiv de agent termic. La sfirsitul acestei noi operatiuni de contorizare, care a debutat deja la nivelul Regiei de Termoficare, numai o treime din scarile de bloc din Craiova vor fi contorizate. Motivul este simplu – costurile mari ale unui gigacalorimetu. Pentru ca fondurile Regiei Craiovene sint reduse, achizitionarea multor gigacalorimetre ar fi fost imposibila. Un singur aparat de contorizat consumul de energie termica are un pret care variaza intre 15 si 25 de milioane de lei.

„Desi majoritatea celor 300 de asociatii de locatari, cite exista in Craiova, au depus cereri pentru ca scarile de bloc sa fie dotate cu gigacalorimetre, nu putem sa terminam contorizarea pina in iunie 2006, deoarece fondurile Regiei, care suporta toate cheltielile, sint reduse. Incercam sa tinem cont de ordinea in care s-au depus cererile si sa contorizam, mai intii, asociatiile care nu au datorii. Dar toate au datorii“, a spus Tatian Tudorache. Si in iarna aceasta, numai cei norocosi vor plati Regiei de Termoficare consumul efectiv de agent termic, contorizat pe gigacalorimetrul din subsolul blocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS