9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sefi noi in politia olteana

Trei orase din judetul Olt au, incepind de ieri, comandanti de politie noi. Concursul s-a desfasurat zilele trecute, fiind anuntat in urma cu aproximativ o luna. In urma rezultatelor concursului, noul sef al Politiei orasului Corabia este comisarul-sef Hariton Iacob, care a candidat alaturi de comisarul Marin Mitroi si subcomisarul Marian Cunzet. La Scornicesti se va ocupa de rezolvarea cauzelor infractionale subcomisarul Gheorghe Udrescu, care i-a devansat pe contracandidatii sai, comisar Ion Olteanu, subcomisar Meletie Manole si inspectorul principal Constantin Scaete, iar la Potcoava, inspectorul principal Fanel Arabelea a cistigat in fata lui Constantin Brinaru. Pina la sfirsitul acestei luni, urmeaza sa se ocupe prin concurs si postul de comandant al Politiei orasului Bals.

Festival de muzica usoara la Caracal

Municipiul Caracal va gazdui, pe 25 si 26 septembrie, editia a XI-a a Festivalului de muzica usoara „Radu Serban“. Ca si in anii anteriori, si editia din acest an se va desfasura tot pe scena Teatrului de vara, incepind cu ora 18.00. Pentru a atrage cit mai multi spectatori, organizatorii, respectiv Primaria Caracal, Directia pentru patrimoniu si consiliul judetean, vor aduce, in afara concurentilor inscrisi in concurs, si trupe de muzica tinara, precum Hi-Q si SEXXY. Juriul care va stabili cistigatorii acestei editii este alcatuit din personalitati marcante ale muzicii usoare si ale culturii nationale, precum Serban Georgescu, Florin Sisu, Virgil Popescu si Titus Andrei.

Statul a acordat mehedintenilor peste 150 de miliarde de lei

De la inceputul acestui an, statul roman le-a acordat mehedintenilor, sub forma de ajutoare, subventii si alte indemnizatii, 152 de miliarde de lei, conform unei statistici intocmite de Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS). In aceasta suma intra platile acordate pentru drepturile de asistenta sociala, drepturile de ajutor social constituite si platite de primariile din judetul Mehedinti, alocatii de stat sau indemnizatii pentru persoane cu handicap. „Au fost acordate alocatii de stat pentru copii in valoare de 36,63 miliarde de lei, alocatii suplimentare- 243,22 milioane de lei, alocatii de plasament familial- 2,5 miliarde de lei. 2,1 miliarde au fost dirijate pentru plata alocatiei copiilor nou-nascuti, 31 de miliarde pentru alocatiile complementare, iar familiile monoparentale au beneficiat de alocatii de sustinere in valoare de 18,23 miliarde de lei. Totodata, au fost acordate ajutoare si indemnizatii pentru nevazatori, in valoare de 17,17 miliarde de lei, ajutoare sociale de urgenta in cuantum de 30 de milioane, precum si indemnizatii lunare de hrana pentru persoanele infestate cu virusul HIV/SIDA de 61,8 milioane de lei“, a spus Andrei Neacsu, directorul adjunct al DDFSS Mehedinti. In sumele platite de catre directie sint cuprinse si ajutoarele sociale pentru incalzire, acordate populatiei in perioada ianuarie-martie 2004, care s-au ridicat la aproape 44 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS