12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasele de amanet sint luate cu asalt

Casele de amanet sint luate cu asalt

Casele de amanet din Craiova reprezinta de citiva ani cea mai la indemina posibilitate de imprumut pentru cetateanul de rind.

Lipsa altor surse de imprumut, precum si simplitatea sistemului au facut ca aceste case de amanet sa devina adevarate „banci“ de ajutorare a populatiei. Faptul ca majoritatea oamenilor nevoiasi se vad nevoiti sa-si amaneteze obiectele din aur pentru anumite sume de bani a condus la cresterea brusca a numarului caselor de amanet, transformindu-le intr-o adevarata „mina de aur“.

Gramul de aur variaza intre 200.000 si 250.000 de lei

Pentru a putea beneficia de imprumut, aurul dat spre amanetare trebuie sa fie in stare buna si sa aiba 14, 18, 22 sau 24 de carate. Aprecierea pretului pentru un gram de aur se face in functie de valoarea obiectului dat spre amanetare. De obicei, un gram de aur este evaluat la 200-250.000 de lei.

La incheierea contractului, casa de amanet percepe un comision de 0,5-0,6% din valoarea obiectului amanetat. Perioada de acordare a imprumutului poate fi mai mare de trei luni.

In cazul in care creditul nu este rambursat la data prevazuta in contract, exista o perioada de asteptare de trei-sase zile calendaristice, dupa care obiectul poate fi vindut in regim de consignatie.

Pentru fiecare zi de intirziere, se percepe o penalizare de unu la suta din valoarea stipulata in contract.

Daca obiectele amanetate se pierd, casa de amanet este obligata prin contract sa plateasca daune depunatorului. Aceste daune pot consta in contravaloarea obiectelor la cursul BNR al gramului de aur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS