Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

20 de case, rase cu buldozerul

Primaria craioveana intentioneaza sa demoleze 20 de case construite ilegal pe terenurile destinate veteranilor de razboi, in cartierul Romanesti. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat ca le-a trimis deja somatii celor cu pricina si ca, in cel mai scurt timp, urmeaza sa trimita oamenii si buldozerele la lucru. „Avem unii care nu sint din Craiova. Pe astia ii dam jos imediat. Pe ceilalti, mai vedem. Poate convenim si le lasam casele pina la primavara“, a spus Nedelescu, care a completat ca nu si-a facut inca „planul“ la demolari.

Bani in loc de pamint pentru veteranii din Olt

300 de veterani de razboi din judetul Olt vor fi despagubiti de autoritati cu suma totala de 3,5 miliarde de lei. Conform unei hotariri de guvern vechi de un deceniu, care a mai suferit modificari, veteranii care au fost decorati pentru merite deosebite in cel de-al doilea razboi mondial au dreptul sa primeasca pamint. Mai exact, este vorba despre un hectar de teren arabil in extravilan. Legile actuale stipuleaza faptul ca, acolo unde nu se poate asigura terenul, guvernul, prin intermediul autoritatilor locale, are obligatia de a despagubi financiar veteranii in cauza. In prezent, suma alocata de autoritati este de 15,6 milioane de lei pentru un veteran de razboi. Reprezentanti ai prefecturii judetului au declarat ca se afla in posesia a 3,5 miliarde de lei, suma care va fi folosita pentru solutionarea a circa 300 de dosare.

Lifturile din Orsova vor fi reparate

In cele cinci blocuri-turn din municipiul Orsova traiesc 393 de persoane. Cu totii sint nevoiti sa urce si sa coboare zilnic pe scari, pentru ca lifturile nu mai functioneaza de mult. Au si uitat cind le-au folosit ultima oara. Multi dintre ei s-au si obisnuit cu aceasta problema, insa exista batrini care locuiesc la etajele superioare si pentru ei e mai greu. „E greu, mai ales cind vin de la piata. Daca mai am si vreo plasa-doua, e si mai greu. Sint vecini care coboara o data pe saptamina“, a spus o batrina.

Potrivit lui Nicolae Prisaru, vicepresedinte al unei asociatii de locatari, „primarul a contactat o firma de reparatii de la Bucuresti. Nu stiu la ce intelegere au ajuns, dar se presupune ca o sa se repare lifturile. Nu stiu daca din banii primariei sau pe banii contribuabilului“. Constantin Negulescu, primarul Orsovei, spune ca in aproximativ o luna, orsovenii vor beneficia de lifturi. Costurile reparatiilor tuturor celor cinci lifturi din municipiu se ridica la aproape 400 de milioane de lei. Este o suma mare, potrivit lui Negulescu, insa contribuabilul nu va scoate nici un ban din buzunar.

CJAS Mehedinti face controale la cabinetele medicale

Cabinetele medicale din judetul Mehedinti sint controlate si evaluate in vederea reacreditarii de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS). Aproximativ 327 de cabinete medicale din judet trebuie reacreditate pina la 15 noiembrie. „Un cabinet trebuie sa ia minimum nota 5 la fiecare componenta a grilei de scor. Daca nu indeplineste conditiile pentru o anumita componenta, va obtine doar o acreditare partiala“, a spus dr. Gheorghe Bunciu, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti. Decizia finala va fi luata de Comisia de reacreditare de la nivelul judetului, compusa din reprezentanti ai CJAS, Directiei de Sanatate Publica, Colegiului Medicilor, Ordinului Asistentilor Medicali si ai Colegiului farmacistilor.

Accident pe scari, la gara

O tinara a ajuns ieri in coma la spital, dupa ce a cazut pe scari in Gara Craiova. Adela Gina Licarete, de 21 de ani, se indrepta prin pasaj spre peronul garii cind i-a alunecat piciorul pe o treapta si s-a dus de-a berbeleacul pe scari, lovindu-se grav la cap si picior. Tinara a fost transportata in coma la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, unde a fost stabilizata, raminind internata sub supraveghere medicala.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version