22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

CJ Dolj are datorii de 1,6 miliarde catre propria societate de drumuri

Consiliul Judetean (CJ) Dolj are datorii de 1,6 miliarde de lei catre Societatea de Lucrari Drumuri si Poduri pe care o patroneaza, in contul lucrarilor deja executate. Societatea nu isi va incasa banii decit in momentul in care aceste fonduri vor fi primite de la bugetul de stat, vicepresedintele CJ Dolj, Constantin Dascalu, precizind ca totalul sumei pe care o asteapta pentru trimestrul patru al anului este de sase miliarde de lei. Anul acesta, judetului i-au fost repartizate 75,8 miliarde de lei de la bugetul statului pentru repararea si modernizarea drumurilor publice.

Angajator mehedintean, reclamat de salariatii fara contracte legale

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti au verificat in ultima perioada 17 angajatori, dintre care doi in cadrul campaniei derulate in domeniul agriculturii. La un angajator s-a constatat ca avea doua persoane care lucrau fara forme legale de incadrare. Fata de acesta, s-a dispus masura intrarii in legalitate, aplicindu-i-se si o amenda in valoare de 20 de milioane de lei. „Mentionam ca acest control s-a efectuat ca urmare a unei sesizari telefonice, care s-a dovedit a fi adevarata“, a spus Dumitru Ruican, inspector de munca in cadrul ITM Mehedinti. Pentru incalcarea altor prevederi in domeniul relatiilor de munca au fost dispuse angajatorilor sase masuri pentru remedierea deficientelor constatate, conform OG 2/2001.

Jandarmii au inceput scoala o data cu elevii

Incepind de ieri, o data cu elevii, efectivele de jandarmi ale Comandamentului Teritorial Craiova vor asigura paza scolilor. In sarcina acestora intra asigurarea ordinii publice in zonele unitatilor scolare. In Craiova, jandarmii supravegheaza 35 de scoli generale, 18 grupuri scolare si 20 de licee si colegii nationale. In Dolj, vor avea de indeplinit aceeasi misiune pe parcursul intregului an de invatamint 2004 – 2005, in Calafat, Bailesti, Segarcea, precum si in comunele Sadova si Lipov. De asemenea, ei vor mai asigura ordinea publica si pe principalele artere craiovene.

Bonuri valorice pentru perioada iernii

Familiile si persoanele singure ale caror venituri nete lunare pe membru de familie nu depasesc 2.800.000 de lei beneficiaza, in perioada sezonului rece, de acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei. Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) a preluat activitatea de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat si gaze naturale si distribuirea bonurilor valorice ca forma simplificata de plata. „Pina pe 15 septembrie, Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj va transmite beneficiarilor din sezonul anterior si asociatiilor de locatari seturi pentru potentialii beneficiari ai ajutorului de incalzire si formularele de solicitare a dreptului, care vor cuprinde: modelul de cerere, declaratia pe propria raspundere, o scrisoare de utilizare a bonurilor valorice catre cetateni, inclusiv instructiuni de completare a formularelor“, a declarat Silvia Bosovici, purtatoarea de cuvint a DDFSS Dolj. Fiecare cetatean beneficiar de ajutor de incalzire in sezonul rece va primi un set de plicuri speciale cu formulare (pentru care nu trebuie sa achite taxe postale). Dupa completarea formularelor, plicurile vor fi expediate catre DDFSS Dolj, pina pe 15 octombrie. In perioada 15-31 octombrie, DDFSS va comunica drepturile stabilite si va transmite bonurile valorice cu cuantumul aprobat pe fiecare luna din perioada sezonului rece. Totodata, va transmite furnizorilor de energie termica si gaze deciziile de stabilire a drepturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS