Acasă Actualitate „Intr-o zi o sa-mi ceara si neveste!“

„Intr-o zi o sa-mi ceara si neveste!“

Doar 26 de persoane au fost prezente ieri la audientele viceprimarului Sorin Iordache. Principala problema a celor veniti a fost lipsa unui adapost. Zilnic, angajatii Primariei Craiova sint asaltati de zeci de oameni care doresc o locuinta sociala.

„Numarul persoanelor inscrise pentru audiente a fost astazi (miercuri – n.r.) relativ mai mic decit de obicei. Lipsa locuintelor a fost pricipala problema a celor inscrisi pe lista. Exista deja peste 4.000 de dosare pentru locuinte sociale si 1.400 de dosare pentru locuinte ANL. Din pacate, Primaria Craiova nu dispune in prezent de nici o locuinta sociala“, a declarat Sorin Iordache.

Craiovenii au grija si de capra vecinilor

Tupeul cu care s-au prezentat unii craioveni la audiente a fost exagerat. O craioveanca, desi detinea o proprietate, dorea o locuinta sociala, refuzind sa recunoasca faptul ca are un apartament. Angajatii primariei au declarat ca i-au verificat dosarul depus pentru o locuinta ANL si ca avea un punctaj bun. Insa, au descoperit ca femeia detinea deja o proprietate. Dosarul i-a fost respins. Unii dintre ei aveau insa probleme mai mult sau mai putin reale cu unele persoane angajate la diverse asociatii de proprietari din Craiova. „Administratoarea noastra nu face nimic. Vine cite o ora la asociatie, apoi pleaca. Pentru asta ia cinci milioane de lei. Mai face si mismasuri. Sta linga blocul meu si stiu ce are in casa… De unde are bani, daca nu din furturi! S-a obisnuit sa fure, inainte tot la fel traia. Dumneavoastra, domnule viceprimar, aveti in casa 50 de kilograme de zahar sau macar o parte din ce are aceasta familie in apartament? Eu stiu, ca ii vad pe geam cind intra in bloc cu sacosele“, afirma indignata o craioveanca.

Strainii s-au aliat romanilor: intelectuali, someri si fara locuinta

Confundind statul roman cu o institutie de binefacere, unul dintre cei prezenti, care abia obtinuse cetatenia romana, dorea cu orice pret casa si serviciu. Cind a fost refuzat, a apelat la intimidare, ridicind tonul si gesticulind. „Am doua facultati, sint singurul intelectual din acel imobil. Vecinii mei sint romi. Nu mai suport sa traiesc alaturi de ei! Ajutati-m! Dati-mi o locuinta ANL sau una sociala! Va bateti joc de mine, altor colegi straini le-ati oferit! Parca traiesc in Evul Mediu. Vreau si eu sa ma insor, nu pot trai acolo“, a strigat indignat Elzinati Bossam, cetatean de origine araba. Spiritele au fost calmate de Sorin Iordache. Cel mai ciudat caz a fost al unor craioveni care, desi platisera o data intretinerea, erau obligati sa o achite a doua oara din cauza unei confuzii.

„Problemele cu care se confrunta le cunoastem, insa in anumite cazuri nu putem face nimic. Ei trebuie sa inteleaga ca nu pot eu sa dau dispozitie cuiva sa-i angajeze doar pentru ca vin la mine. Trebuie sa indeplineasca anumite cerinte. Au fost si situatii cind le-am dat recomandari pentru locuri de munca temporare, de exemplu la Regia de Termoficare. Am scris pe recomandare sa fie testat si, daca corespunde, sa fie angajat. Au fost locuri de munca temporare, avantajoase atit pentru oamenii care le-au solicitat, si pentru primarie. Alta prioritate va consta in desfiintarea tarabelor amplasate ilegal. Au atitea cereri ciudate, ca nu o sa ma mir daca intr-o zi o sa-mi ceara si neveste!“, a declarat Sorin Iordache, viceprimar.

Exit mobile version