10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Doi romani au fost retinuti pentru furt

Politia a retinut miercuri doi cetateni romani, ambii in virsta de 16 ani, care au fost surprinsi in interiorul unei locuinte din Adarzo (Cantabria, Spania), in care au intrat, se pare, pe fereastra, informeaza cotidianul spaniol El Diario Montanes. Politia a informat simbata ca proprietarul locuintei a fost cel care a solicitat interventia agentilor la locul incidentului. Acestia au descoperit doua persoane, care au marturisit ca se aflau in locuinta de trei zile. Perechea, care a mincat din alimentele aflate in frigider, a negat ca a spart geamul unei ferestre pentru a patrunde in locuinta si au precizat ca si alte persoane a innoptat acolo. Cei doi romani, ambii fara antecedente penale, au fost identificati si au fost transportati la Comisariat. Dupa ce au dat declaratii, acestia au fost pusi la dispozitia unui centru pentru minori, care a ordonat internarea lor la centrul pentru minori al regiunii Cantabria.

Batrin grav ranit la Dobrosloveni

Un batrin a fost grav ranit, ieri, in urma unui accident de circulatie produs pe raza comunei Dobrosloveni, din judetul Olt. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane, ieri-dimineata, in jurul orei 6.00, autoturismul Dacia 1310 condus de Grigore Spataru, de 36 de ani, din judetul Olt, a intrat in coliziune cu un vehicul cu tractiune animala, condus de Ionel S., de 41 de ani, din Dobrosloveni. In urma impactului, care s-a produs din cauza neatentiei conducatorului auto, Ion S., de 74 de ani, din Dobrosloveni, pasager in caruta, a fost ranit grav, fiind internat la Spitalul Judetean din Slatina, cu diagnosticul „traumatism cerebral acut inchis, fractura frontala parietala stinga, fractura apofiza spinoasa C 4”.

Trei tirgujieni, suspectati de furtul unor bijuterii

Agentii de politie din Insulele Canare, care apartin Spaniei, cerceteaza aeroporturile si porturile de pe insula pentru a evita fuga a trei cetateni romani, suspectati de furtul unor bijuterii dintr-un magazin al firmei Cartier, informeaza editia de simbata a cotidianului La Opinion de Tenerife. Corpul National de Politie incearca sa-i localizeze pe cei trei romani care au jefuit marti magazinul de bijuterii al casei Cartier din Costa de Adeje (Tenerife). Cele trei persoane au fost identificate de politie cu initialele P.C., in virsta de 24 de ani, V.T., de 30 de ani, si C.M., de 25 de ani, originari din orasul Tirgu Jiu, Romania. Politia judiciara a Comisariatului Tenerife Sud a solicitat colaborarea tuturor comisariatelor din Insulele Canare, mai ales a celui din Puerto de la Cruz, unde se banuieste ca s-ar afla cei trei spargatori. Surse apropiate anchetatorilor au declarat ca s-au gasit urme de singe si amprente in interiorul magazinului, indicii care vor ajuta la localizarea celor trei tineri. De asemenea, politia a gasit in magazin un pistol care se presupune ca a fost folosit de atacatori pentru a sparge vitrinele unde se aflau bijuteriile. Politia banuieste ca urmele de singe provin de la unul dintre spargatori, care s-a taiat in cioburile vitrinelor sparte. Probe de singe au fost trimise la laborator pentru examenul ADN, crucial pentru identificarea suspectilor. Surse apropiate anchetei au declarat ca cei trei nu erau profesionisti, deoarece au lasat multe urme, care in cele din urma ii vor conduce pe anchetatori la identificarea lor.

Accident de munca mortal la PETROM Tirgu Jiu

Un barbat si-a pierdut viata simbata, in urma unui accident de munca produs la sediul Agentiei de Aprovizionare a PETROM Tirgu Jiu. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane, simbata dimineata, in jurul orei 10.30, Ion Ciocioi, de 32 de ani, din Tirgu Jiu, angajat al agentiei, efectua lucrari de taiere cu flacara acetilenica a unui bazin metalic dezafectat, in greutate de 2,5 tone. Din cauza procedeului incorect utilizat, unui din peretii bazinului s-a desprins si a cazut peste barbat, strivindu-l, victima decedind pe loc. Cercetarile sint continuate de o echipa din care fac parte un procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu si specialisti din cadrul Inspectoratului Teritorial pentru Protectia Muncii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS