16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocatarii din Valea Rosie au intrat in lupta cu rau-platnicii

Locatarii din Valea Rosie au intrat in lupta cu rau-platnicii

Situatia craiovenilor restantieri la intretinere, care locuiesc in blocurile din cartierul Valea Rosie, administrate de Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), a ramas incerta, dupa ce in urma cu aproximativ o luna institutia amintita ameninta ca ii va evacua daca nu isi platesc datoriile. 307 milioane de lei reprezinta restantele numai citorva familiile care stau intr-un singur bloc.

Incercarile administratorului Asociatiei de locatari nr. 9, Erminica Logofatu, de a recupera sumele de bani restante au fost zadarnice. „Pentru a mai diminua din datorii i-am dat in judecata pe restantieri.

Nu am obtinut mare lucru deoarece, desi am cistigat, multora punindu-li-se poprire pe salariu, datoriile se achita intr-un ritm foarte lent. Daca unul dintre ei are o datorie de citeva zeci de milioane de lei si este obligat de lege sa ne achite 500 de mii de lei pe luna, nu va ajunge niciodata sa isi plateasca datoriile in intregime“, a declarat Erminica Logofatu.

„Daca ma dau afara, ma duc la Solomon si fac greva“

Cei mai nemultumiti ca autoritatile nu iau nici o atitudine s-au dovedit craiovenii care sint la zi cu plata intretinerii. Pe usa blocului d 3, scara 2 este lipit un afis, pe care scrie citet: „Atentie! Achitati taxele de intretinere restante. La data de 1 iulie 2004 se vor opri GAZELE si APA CALDA..“. Acesta nu i-a impiedicat insa pe locatarii rau-platnici sa treaca nepasatori pe linga amenintarile conducerii si sa nu se conformeze cerintelor. „Ce ne facem noi fara caldura? O sa murim de frig! Eu sint la zi cu intretinerea, dar nu imi convine sa am de suferit din cauza ca altora nu le pasa de ce se va intimpla. Am mai avut gazele oprite si altadata, tot din cauza lor. La o alta scara, am auzit ca din 30 de familii plateste doar una. De ce sa ne mai facem noi nervi degeaba pentru a face rost de bani, pentru ca, oricum, nu avem nici un privilegiu?“, a continuat una dintre locatare. In timp ce unii craioveni isi fac probleme de ce se va intimpla la iarna, cind li se vor opri gazele, cei care au uitat sa mai puna bani deoparte pentru intretinere devin tot mai sfidatori: „Si ce o sa imi faca? Daca nu vreau sa dau bani, nu vreau. De ma dau afara, ma duc la Solomon la geam si fac greva foamei ca m-au lasat pe drumuri. Au bani destui sa ma tina si pe mine degeaba“. Desi au trecut deja doua luni de cind amenintarile conducerii trebuia sa fie puse in practica, acest lucru nu s-a intimplat, in speranta ca datoriile vor fi achitate intr-un viitor apropiat. „O alta propunere ar fi ca apartamentele celor care au restante sa fie date altor persoane, care sa le achite si sa le poate ocupa“, a incheiat administratorul Asociatiei nr.9. In acelasi timp, cei care administreaza imobilele, respectiv reprezentantii Regiei Autonome a Administratiei Domeniului Public si Fondului Locativ, promit ca vor lua atitudine. „Restantieri vor fi evacuati cu siguranta pentru ca nu am cum sa ii mai ajut. Avem hotariri definitive, care ne permit acest lucru“, a concluzionat Ilie Badescu, directorul RAADPFL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS