22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMortii din cimitirul Roboaica au lumina,iar viii traiesc in intuneric!

Mortii din cimitirul Roboaica au lumina,iar viii traiesc in intuneric!

Opt familii de pe strada Cantonului din cartierul craiovean Bariera Vilcii traiesc in conditii improprii. Fara canalizare, fara apa, fara gaze… Nu au nici macar curent electric.

Sint familii modeste, care au copii care merg la scoala. Singura bucurie a micutilor este atunci cind sint invitati de vecinii de pe alte strazi sa priveasca impreuna un film cu desene animate. Stau in Craiova, dar sint lipsiti de cele mai elementare conditii. Sint rupti de realitate. La doar citeva sute de metri este cimitirul Roboaica. „Traim in conditii greu de descris in cuvinte. De doi ani mi-am vindut apartamentul si

mi-am cumparat teren pe strada Cantonului. Mi-am facut casa. Aveam promisiuni ca in citeva luni vom avea toate conditiile. Au trecut doi ani si tot astept… Am vecini care de peste sapte ani traiesc ca salbaticii. Seara aprindem lampi cu gaz, luminari. Pe timpul verii e bine ca se intuneca mai tirziu, dar iarna e infiorator… Copiii mai sint invitati de prietenii lor care au curent sa priveasca la televizor. Cu greu ii mai luam acasa, se pun pe plins. Ni se rupe sufletul. Avem cimitirul alaturi, de-a lungul caruia sint instalati stilpi de lumina. Seara, becurile chiar se aprind! Si mortii din cimitirul Roboaica au lumina, numai noi traim in intuneric!“, a povestit Niculina Capitanescu, una dintre femeile disperate.

De trei luni, oamenii fac ruta Cantonului – ELECTRICA

De peste trei luni, disperati, locuitorii din zona bat zilnic drumul la ELECTRICA. Au fost de nenumarate ori in audiente, au rugat zilnic conducerea sa trimita pe cineva la fata locului sa vada cum traiesc. Au platit chiar si un avans de cite un milion. Au primit chitanta si promisiuni! Au dat declaratii pe propria raspundere ca nu sint racordati la curent. Oamenii sint disperati ca vor petrece inca o iarna in intuneric. „Nu mai putem suporta bezna in care traim.Toata vara am trait doar cu legume, cu hrana rece. Orice pregateam de mincare trebuia consumat in ziua respectiva, pentru ca altfel se strica. Laptele si iaurtul pentru copii le tineam in frigiderele vecinilor binevoitori. Ne deranjeaza atitudinea Sucursalei ELECTRICA fata de cetatenii craioveni. Si-au batut joc de noi! Zilnic am mers in audienta, zilnic ne promiteau ca a doua zi va veni cineva. A doua zi asteptam, dupa care iar veneam la ELECTRICA si povestea s-a repetat peste trei luni!“, au spus locuitorii. Ca sa fie siguri ca dorinta de a avea in sfirsit lumina le va fi implinita, oamenii au indeplinit si o serie de formalitati care nu erau competenta lor. „Am mers la LUXTEN ca sa solicitam aprobare. Era treaba societatii ELECTRICA, nu a noastra, dar, ca sa fim siguri, am mers noi. Am mers cu autorizatiile pentru curent iar la ELECTRICA, si tot degeaba. Am pierdut timp si bani pe drumuri“, a povestit Constantin Preoteasa, locuitor pe strada Cantonului.

Conducerea Sucursalei ELECTRICA promite solutionarea problemei. „Lucrarea este prevazuta in planul de investitii de anul acesta. Pina la sfirsitul anului 2004, locuitorii acestei strazi vor avea curent electric. Cei un milion de lei incasati de ELECTRICA reprezinta taxa pentru avizul de racordare la energia electrica“, a declarat Stefan Croitoru, director Sucursala Craiova a Filialei ELECTRICA SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS