13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMitrea teleporteaza blocurile ANL din Craiovita in cartierul Romanescu

Mitrea teleporteaza blocurile ANL din Craiovita in cartierul Romanescu

Cind sa construiasca locuintele, autoritatile si-au dat seama ca proiectul nu e viabil si au luat-o de la capat, in alta parte, spre disperarea craiovenilor fara case

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a renuntat sa mai ridice cele 252 de locuinte destinate tinerilor pina in 35 de ani in cartierul Craiovita Noua. Corneliu Popescu, directorul general al ANL, a declarat ieri ca agentia si Ministerul Transporturilor, Locuintei si Turismului au hotarit sa schimbe locatia viitoarelor locuinte in spatele Parcului „Nicolae Romanescu“ din cauza problemelor de proiectare aparute pe parcurs in cartierul Craiovita Noua. Asta, dupa organizarea licitatiei pentru executie, cistigate de SC SCADT Slatina, si dupa ce ANL a deschis deja, pe 9 august, o finantare de aproape trei milioane de dolari pentru demararea lucrarilor la primele 126 de apartamente din cele 252.

„Am discutat cu ministrul Miron Mitrea si am decis sa schimbam amplasamentul initial din cartierul Craiovita Noua in spatele Parcului <<Nicolae Romanescu>>. Nu vom renunta la finantare, vom pastra chiar si constructorii care au cistigat licitatia. Aceasta problema o vom discuta mai in amanunt cu autoritatile locale, la inceputul saptaminii viitoare, cind voi veni impreuna cu ministrul Mitrea la Craiova“, a declarat Corneliu Popescu, directorul ANL.

Nu se stie cit va intirzia constructia locuintelor ANL

Chiar inainte sa se apuce de lucru, constructorii au constatat ca in vecinatatea terenului destinat locuintelor ANL s-a inceput construirea unei case, pe o suprafata revendicata de fostul proprietar. Lucrul dadea serios peste cap proiectul initial al blocurilor, executat de Iulius Cristea, din cauza ca proprietarul casei nu ar mai fi avut acces la locuinta. In plus, in zona s-a inceput si ridicarea Catedralei „Sf. Ioan Botezatorul“, al carei proiect se suprapunea pe o suprafata considerabila cu proiectul blocurilor. Solutiile tehnice cautate de arhitectul Cristea, chemat de urgenta la Craiova, nu au fost pe placul edililor locali, mai ales ca biserica ar fi vrut in zona un spatiu de desfasurare mai mare decit cel destinat initial.

In concluzie, se pare ca demersurile vor fi luate din nou, aproape de la capat. Cit va mai dura asteptarea celor peste 1.400 de craioveni care si-au depus dosarele pentru locuinta nu se stie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS