10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantina si fiicele ei vor locui in strada

Constantina si fiicele ei vor locui in strada

Pentru tot mai multi craioveni, un acoperis deasupra capului reprezinta o binecuvintare. Acum numai conteaza ca in camera in care locuiesti este igrasie, peretii sint crapati sau sobolanii se simt ca la ei acasa. Cel mai important lucru este sa ai unde dormi. Din cauza venitului foarte mic, oamenii accepta orice loc in care se pot aciua pentru citeva zile. Este si cazul unei familii craiovene care va ramine pe drumuri.

Strada va deveni in curind „casa“ unei familii craiovene, deoarece chiria apartamentului in care locuia a fost majorata. Inca de miercuri, mama celor doua fete a plecat dis-de-dimineata pentru a gasi un loc unde sa doarma. La usa apartamentului o asteaptau copiii, dar si un munte de saci. Cratite, farfuri, lighene, pahare si haine au fost toate strinse cu grija de femeie si aranjate pentru o noua plecare. Dupa-amiaza, aceasta a revenit acasa, insa posomorita, cu ochii umflati de plins si cu capul in pamint. „Nu am gasit nimic“, au auzit fetele cind mama lor a intrat in scara blocului. Peregrinarea prin cartierele Craiovei a devenit un lucru obisnuit pentru ele. Ultima data au locuit in Brestei. Sobolanii care se plimbau prin camere, peretii crapati, dar si apa care se scurgea in casa le-au determinat sa paraseasca acel loc uitat de Dumnezeu, dupa cum spune femeia. Au urmat alte locuinte, fiecare avind cite un cusur. In Brazda, reusisera sa-si gaseasca ce isi doreau. „Era un apartament cu doua camere, nu foarte mari, dar ingrijite. Proprietarul ne cerea doar 500.000 de lei pe luna. Acceptabil, tinind cont ca traim din 2.400.000 de lei pe luna“, a spus mama fetelor, Constantina. In aceasta luna, proprietarul a primit o oferta mai buna, pe care a acceptat-o. Atunci a fost nevoit sa le alunge pe femei.

Asistenta sociala – o sansa pentru femei

Din cauza birocratiei, familia, desi are o situatie financiara dezastruoasa, nu poate beneficia de ajutor social sau alocatie monoparentala. Motivul il reprezinta lipsa mutatiei la adresa unde isi au domiciliul stabil. Ironia este ca toate cele trei nu stiu unde se vor muta si nici daca vor reusi sa obtina viza de flotant. Desi Constantina a incercat sa isi depuna dosarul in comuna Urzicuta, unde ar locui conform datelor din buletin, a fost refuzata, deoarece nu acolo are domiciliul stabil. „Trebuie sa vina la Serviciul de asistenta sociala din cadrul Primariei Craiova. Dupa ce vom analiza situatia, vom gasi o modalitate prin care sa ii acordam ajutorul necesar“, a declarat Elena Trifu, director adjunct de administratie publica la Serviciul de asistenta sociala din cadrul Primariei Craiova si coordonator al activitatii de asistenta sociala.

Tatal fetelor a preferat inchisoarea

Sase luni de inchisoare. Acesta este timpul pe care l-a petrecut tatal fetelor dupa gratii, pentru ca a refuzat sa plateasca pensia alimentara. Desi mama lor are o hotarire judecatoreasca definitiva, care atesta ca ar trebui sa primeasca pensia pentru copii, acest lucru nu este posibil, deoarece fostul sot refuza cu desavirsire acest lucru. „Am vrut sa il dau iar in judecata. Dar ce rost are? Oricum mi-a zis ca nu imi va plati niciodata vreun ban din ce imi datoreaza“, a concluzionat femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS