Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Craiovenii au plecat in concediu fara sa-si plateasca factura la gaze

Craiovenii au plecat in vacanta si au uitat sa-si plateasca datoriile catre Distrigaz Sud Craiova. Reprezentantii societatii de furnizare a gazelor naturale precizeaza ca numarul abonatilor casnici rau- platnici a depasit numarul agentilor economici cu datorii. „Restantele celor 60.000 de abonati din judetele Dolj si Olt depasesc citeva miliarde de lei. Cele mai mari probleme le ridica acum abonatii casnici, pentru ca in cazul societatilor trecem la sistarea furnizarii gazelor, pina la recuperarea datoriei. Agentii economici platesc cu intirziere, dar achita facturile, in cele din urma, pe cind persoanele fizice au plecat in vacanta si nu au mai trecut pe la casieriile noastre. Am trimis mii de somatii de plata in aceasta perioada“, a declarat directorul Distrigaz Sud Craiova, Petre Ciocanescu. (F.L.)

Zece service-uri auto au fost inchise de inspectorii OJPC Dolj

Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au inchis zece service-uri auto din Craiova, unde au fost constatate numeroase deficiente in desfasurarea activitatii. Unitatile controlate nu afisau tarifele pentru lucrari, nu utilizau piese de schimb cu certificat de garantie si nu prezentau caracteristicile esentiale ale produselor si serviciilor oferite.

„Am verificat 18 agenti economici din acest domeniu de activitate, controlind piese de schimb in valoare de 82 de milioane de lei, si am gasit deficiente in zece unitati. Pentru neregulile constatate am dispus aplicarea unor sanctiuni contraventionale, in valoare de 10,7 milioane de lei, inchiderea temporara a acestor unitati si retragerea de la utilizare a unor piese de schimb, in valoare de 4,9 milioane de lei“, a declarat Doina Birsoghe, inspector la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj. (F.L.)

Candidatii care au sustinut proba orala de romana la bac au promovat

In Dolj, la proba orala sustinuta de candidati la limba si literatura romana, pe 23 si 24 august, din 294 de inscrisi, s-au prezentat 245 de candidati din care nu a fost respins nici unul, a precizat inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi. Pentru proba scrisa, numarul candidatilor este aproape dublu si, potrivit „traditiei“, rezultatele se vor schimba, deoarece subiectivismul profesorilor evaluatori va fi inlaturat de baremele venite de la Serviciul National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Directorii care nu ridica manualele pentru elevi vor fi sanctionati

La sediul ISJ Dolj, aproape zilnic sosesc doua, trei tiruri cu manuale gratuite pentru elevii din invatamintul preuniversitar. Pina pe 24 august s-au primit 144.667 de manuale dintr-un total de 273.207. Directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, spune ca spatiul de depozitare al inspectoratului este mic si a trimis note telefonice la toti directorii unitatilor scolare din Craiova si judet in scopul ridicarii urgente a coletelor cu manuale: „In situatia in care directorii unitatilor de invatamint nu isi vor duce la indeplinire obligatiile care le revin, acestia vor suporta consecinte imprevizibile. Nu acceptam indolenta celor care au uitat ca sint intr-o functie pentru care trebuie sa-si asume intreaga responsabilitate“.

Angajatori amendati pentru folosirea fortei de munca la negru

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti au verificat in ultima saptamina 43 de angajatori. La trei agenti controlati, au fost depistate zece persoane care lucrau fara forme legale de angajare. Impotriva acestor angajatori, s-a dispus masura sanctionarii contraventionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 90 de milioane de lei. „Totodata, au fost dispuse alte 24 de masuri pentru remedierea deficientelor constatate si intrarea in legalitate, fiind aplicate si zece sanctiuni contraventionale sub forma de avertisment. Tot in ultima saptamina, au fost inregistrate, la ITM Mehedinti, 226 de contracte individuale de munca“, a spus Dumitru Ruican, inspector de munca in cadrul ITM Mehedinti.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version