Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Conducatorii auto craioveni se intereseaza la service-urile autorizate cit costa montarea unui sistem de alimentare cu gaz petrolier lichefiat GPL.

Raportul calitate-pret ii determina pe craioveni sa faca un efort financiar si sa-si inlocuiasca sistemul clasic si tot mai costisitor de alimentare a autoturismului cu benzina.

Potrivit specialistilor, toate autoturismele sint compatibile cu sistemul GPL, care nu pune in pericol fiabilitatea masinii.

„Pentru o Dacie cu carburator, costul instalarii unui sistem GPL se ridica la 280 de euro, iar pentru un autoturism cu calculator si alte sisteme electronice, pretul este de peste 450 de euro. In plus, nu se poate introduce o cantitate de combustibil peste capacitate, pentru ca totul este reglat electronic. Nu exista riscuri majore nici in cazul unui accident rutier“, a declarat Florentin Nadolu, inginer la un service autorizat pentru montarea sistemelor GPL din Craiova.

Cele mai multe solicitari vin din partea companiilor de taximetre

Un calcul simplu arata ca, prin sistemul de alimentare cu GPL, conducatorul auto economiseste aproximativ un milion si jumatate de lei la 100 de litri de gaz.

Din acest motiv, o data cu majorarea pretului la benzina cu aproximativ 2.000 de lei pe litru, cererile pentru instalarea de sisteme GPL pe autoturisme sint in continua crestere in Craiova, cele mai multe venind din partea companiilor de taximetre.

„Mi-am pus instalatie pe gaz inainte de scumpirea asta, pentru ca oricum masina mea vedea un plin la citeva luni. In cele mai multe zile, puneam benzina in functie de cursele efectuate. In zilele proaste am mers cu sticla dupa mine. Acum bag cite cinci litri de benzina pe luna, pentru pornire, iar de restul merg pe gaz. In trei luni am acoperit o parte din costul instalatiei. Cred ca putini taximetristi o sa mai cumpere benzina, daca asa cresc preturile“, a declarat Virgil Preda, de 37 de ani, taximetrist.

O astfel de instalatie nu ar trebui sa creeze neplaceri cel putin patru-cinci ani, cit este garantata. Exista insa si persoane care nu cred in siguranta motorului pe gaz.

Specialistii service-urilor autorizate sint insa optimisti si convinsi ca tot mai multi craioveni le vor trece pragul, pentru montarea unui sistem de alimentare GPL, dupa ultima scumpire a carburantilor.

Exit mobile version