3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Pelerinaje la manastirile din Muntenia, Oltenia si Tara Hategului

Centrul de Pelerinaj „Sfintul Nicodim“ al Arhiepiscopiei Craiovei organizeaza in ultima decada a lunii august doua pelerinaje la manastiri din Muntenia, nordul Olteniei si zona Hategului.

Astfel, in perioada 20-22 august 2004, vor fi vizitate in cadrul pelerinajului din Muntenia: Curtea Domneasca din Tirgoviste si Manastirile Dealu, Cernica, Pasarea, Snagov si Caldarusani. In perioada 27-29 august, zona aleasa pentru pelerinaj va fi cea din nordul judetului Gorj si din Tara Hategului. Cu acest prilej, vor fi vizitate Casa memoriala „Brancusi“, ruinele cetatii Sarmisegetuza, Castelul Corvinestilor, Catedrala din Hunedoara si Manastirile Lainici, Tismana, Prislop, Ghelari si Camaraseasca.

Rechizite gratuite pentru elevii saraci

Primul tir incarcat cu rechizite gratuite, pentru elevii saraci doljeni, a sosit la inceputul acestei saptamini la sediul ISJ Dolj, iar miercuri a sosit cel de-al doilea transport. Pentru ca elevi sa beneficieze de rechizite gratuite, fiecare membru al familiei din care provine trebuie sa aiba un venit care sa nu depaseasca 1.400.000 de lei, spune directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu. Acesta estimeaza ca in judetul Dolj vor beneficia de rechizite gratuite aproximativ 37.000 de elevi, din clasele I-VIII.

Sase sali de sport au costat peste 80 de miliarde de lei

La Liceul cu program sportiv „Petrache Triscu“, Scoala nr. 2 „Traian“ din Craiova, Grupul scolar agricol si Liceul „Independenta“ din Calafat, precum si la doua scoli din Segarcea si Poiana Mare s-au incheiat lucrarile la sase sali de sport. Aristidie Gheorghiu, directorul ISJ Dolj, spune ca, initial, preturile au fost cuprinse in proiect in jur de sapte miliarde de lei pentru fiecare sala de sport. Pentru ca s-a prelungit durata de executie din motive independente atit de constructor, cit si de Compania Nationala de Investitii – in sensul ca iarna a fost lunga, iar lucrarile s-au intrerupt doua luni -, pretul materialelor si cel al manoperei au crescut. Astfel, daca la sala de la „Petrache Triscu“ pretul a fost de 5,8 miliarde de lei, fiind o sala de sport- pilot, la celelalte sali de sport, pretul a ajuns la aproximativ 12 miliarde de lei pentru fiecare. Per total, investitia a depasit 80 de miliarde de lei.

Terenuri pentru tinerii din Tirgu Jiu

Primaria Tirgu Jiu va pune la dispozitia tinerilor sub 35 de ani loturi de terenuri pentru construirea unei case. Primaria a preluat de la statiunea pomicola o suprafata de 30 de hectare, situata la marginea orasului, in zona Preajba, pe care o va imparti in loturi cuprinse intre 150 si 300 mp. Ilie Gheorghe, seful Serviciului agricol din cadrul Primariei Tirgu Jiu, a spus ca terenurile vor fi acordate incepind cu luna septembrie. Primaria lucreaza la documentatia pentru prelungirea in zona terenurilor a retelelor de alimentare cu apa si gaze, precum si a conductei de canalizare.

In Craiova sint mai multe femei decit barbati

Conform datelor rezultate in urma recensamintului populatiei din 2002, in Craiova sint cu 10.000 mai multe femei decit barbati. Dintre cei 302.601 locuitori ai orasului, 156.110 sint femei, reprezentind 51,6%, iar 146.491 sint barbati, adica 48,4% din numarul total de locuitori. Proportia se pastreaza si in ceea ce priveste distributia pe sexe din judet. Daca la oras, sexul frumos il depaseste pe cel tare cu 10.000, inregistrindu-se 178.602 barbati, la tara diferenta scade ajungind la peste 7.000 de persoane in favoarea femeilor. In Craiova, cel mai populat cartier este Craiovita Noua, unde traiesc peste 57.000 de persoane, iar la polul opus se situeaza Bordei si Lapus, unde sint doar 6.020 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS