10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Stilpii LUXTEN din Craiova pot fi inchiriati pentru publicitate cu 1,65 euro

Inchirierea pentru publicitate a unui stilp de iluminat public marca LUXTEN va costa 1,65 euro pe luna. Potrivit unui proiect de hotarire al Consiliului Local Craiova, orice firma care doreste sa-si faca publicitate trebuie sa plateasca aceasta taxa pentru stilpii de pe bulevardele Calea Bucuresti si Nicolae Titulescu, adica in zona centrala a orasului. In schimb, un stilp din zonele periferice este cotat la 0,65 euro pe luna. Ambele preturi sint fara TVA.

Comandantul Gardienilor Publici Gorj, gasit vinovat de politie

Inspectoratul Judetean de Politie a finalizat cercetarile in cazul comandantului Corpului Gardienilor Publici Gorj, Spiridon Foanene, acuzat de abuz in serviciu, fals si uz de fals. Acesta a acordat imprumuturi unor firme, care au emis facturi nereale de prestari servicii, in valoare de patru miliarde de lei. Dosarul va fi trimis, astazi, la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, cu propunere de trimitere in judecata. Pe linga Foanene, alti trei angajati ai Corpului Gardienilor Publici Gorj sint cercetati penal. Acestia vor fi audiati la Parchet la inceputul saptaminii viitoare.

Taximetristii vilceni isi abandoneaza masinile

De frica amenzilor, taximetristii-pirat si-au abandonat masinile si au fugit. Aparitia inspectorilor primariei in cartierul Goranu, din Rimnicu Vilcea, locul de stationare al taximetristilor din localitatile limitrofe, i-a speriat pe taximetristi. „Cei care stationau si nu aveau autorizatie si toate actele in regula pina sa ajungem noi la ei si-au inchis masinile si au fugit. Am fost nevoiti sa chemam platforma de la primarie si sa ridicam autoturismele abandonate pe domeniul public“, a spus Vasile Avram, seful Corpului de control din cadrul primariei. Desi numarul celor care practica taximetria la negru este foarte mare, inspectorii primariei au sanctionat cu un milion de lei doar zece taximetristi.

A cazut din caruta si a murit

O femeie a decedat in urma unui accident petrecut pe raza comunei oltene Vitomiresti. Aura si Ion Cojocaru, de 46, respectiv 53 de ani, din comuna Dobroteasa-Olt, se intorceau in dupa-amiaza de 17 august de la cimp intr-o caruta pe care o incarcasera cu paie. La un moment dat, cei doi cai de la caruta s-au speriat de un autovehicul care trecuse in viteza pe linga ei, fapt ce a facut ca femeia sa fie aruncata in santul de linga marginea drumului. La un sfert de ora de la producerea accidentului, Aura Cojocaru a decedat, ca urmare a leziunilor grave suferite.

Politistii de frontiera mehedinteni au salvat un barbat dintr-un Matiz in flacari

Ion Florentin, de 39 de ani, din judetul Caras-Severin, a fost salvat

ieri-dimineata de la moarte de politistii de frontiera din cadrul sectorului Svinita. In timp ce se indreptau dinspre Orsova catre Svinita, politistii de frontiera au observat, la aproximativ 300 de metri de intrarea in comuna Eselnita, un autoturism Daewoo Matiz in flacari, in care era un barbat. Politistii au sarit in ajutorul conducatorului auto, care, aflat in stare de soc si intoxicat de fumul dens, isi pierduse cunostiinta, fiind in pericol de a muri carbonizat. Citiva politisti l-au scos pe conducatorul auto din masina si i-au acordat primul ajutor, iar altii au stins flacarile. Politistii de frontiera au anuntat Biroul Circulatie din cadrul Politiei municipiului Orsova, un echipaj deplasindu-se imediat la fata locului pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor care au dus la producerea incidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS